Μικρές Κυκλάδες: Ατόφιο καλοκαίρι με Βουτιές σε 4 νησιά - Διαμάντια

Παραλίες βγαλμένες από καρτ ποστάλ, γραφικές Χώρες θαρρείς ξεχασμένες κάπου στην δεκαετία του ’50, φρέσκο ψάρι, βουτιές με το κεφάλι, καλοκαιρινή ραστώνη. 

 Οι Μικρές Κυκλάδες προσφέρουν τη γαλήνη και την ηρεμία που χρειαζόμαστε αυτό το καλοκαίρι και εμείς επιλέγουμε τέσσερεις αγαπημένους προορισμούς αυτές για να ξεχάσουμε τους πάντες και τα πάντα.

 Δονούσα 

Με έκταση νησιού… νάνου η μικρή Δονούσα περπατιέται ολόκληρη σε πέντε περίπου ώρες – αν είστε αρκετά γενναίοι για να αντέξετε τον ήλιο των Κυκλάδων. Στα ελάχιστα χιλιόμετρά της χωρούν τέσσερα χωριουδάκια: Ο Σταυρός, που είναι το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού, με τα ολόλευκα σπιτάκια του και τα μπλε και πράσινα παράθυρα, η μικρούλα Μεσαριά, η Μερσίνη με τις πηγές και τα τρεχούμενα νερά της και το τόσο ασυνήθιστο για Κυκλάδες πράσινο των δέντρων της, και η λιλιπούτεια, απομονωμένη στην άκρη του νησιού Καλοταρίτισσα με τις όμορφες παραλίες της.  Πού θα βουτήξετε: Στην παραλία του Σταυρού, πολύ κοντά εκεί που δένει το πλοίο με την απαλή, ανοιχτόχρωμη αμμουδιά, στον φαντασμαγορικό Κέδρο, παραλία – σταρ του νησιού και μία από τις ελάχιστες όπου το ελεύθερο κάμπινγκ επιτρέπεται από τις δημοτικές αρχές και στις παραλίες ΛΙβάδι, Φύκιο και Τρυπητή. Πού θα φάτε: Ασύγκριτο πατατάτο και άλλες τοπικές λιχουδιές και σπιτικά μαγειρευτά στο Τζι-Τζι, στην Μερσίνη, δροσερές σαλάτες, ωραίους ντάκους και λοιπά ελαφριά σνακ στο εντελώς sui generis μπαράκι του Κέδρου, επάνω στην ομώνυμη παραλία και ολόφρεσκο ψάρι και λαχταριστά θαλασσινά μεζεδάκια στην ταβέρνα Το Κύμα, στον Σταυρό. Επίσης, στην Κόρη του Μιχάλη για σπιτικό φαγητό μαγειρεμένο με μεράκι. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την μαρμελάδα πιπεριάς, μυστική συνταγή της οικοδέσποινας. Η τιμή ανέρχεται στα 15-21€, χωρίς κρασί. Πού θα μείνετε: Στα δωμάτια του Firoa Studios, λίγα βήματα μακριά από την παραλία, με μπαλκονάκια που ατενίζουν την θάλασσα (από 40€ το δίκλινο) και στα όμορφα δωμάτια του Αποσπερίτη, ακριβώς επάνω στην παραλία στον Σταυρό, που διαθέτουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, τηλεόραση και κλιματισμό (από 40€ για ένα δίκλινο).

Σχοινούσα 

Καρτποσταλικές παραλίες με βαθυγάλανα νερά, ελάχιστη άσφαλτος, μπόλικοι – αλλά βατοί – χωματόδρομοι και ένα τοπίο που παρά την διαρκώς αυξανόμενη τουριστική προσέλευση παραμένει γοητευτικό, ατόφιο και παρθένο. Στη Σχοινούσα, θα βολτάρετε στην υπερυψωμένη και πανέμορφη χώρα νοιώθοντας ότι κάποιος σας έστειλε στα 50s και θα ατενίσετε ανέμελα και με κενό νου το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου παίρνοντας χρώμα θάλασσας… και για το σπίτι.  Πού θα βουτήξετε: Εδώ να δείτε παραλίες και… χαμό. Από τα μεγαλύτερα ατού του νησιού, μιας και είναι πολλές στον αριθμό -14 – σύνολο και στην πλειοψηφία τους πανέμορφες. Κορυφαία του νησιού η Ψιλή Άμμος, και ακολουθούν το κοσμικό Τσιγκούρι, το ονειρικό Λιβάδι και η δημοφιλής, μεγάλη ακτή του Λιόλιου. Πού θα φάτε: Στο Στης Ακάθης στην παραλία του Λιόλιου στο ξενοδοχείο Lioliou Beach, για εξαιρετικές ντόπιες γεύσεις από το μποστάνι της κυρίας Ακάθης, στον Νικόλα της Σχοινούσας στο λιμανάκι Μιρσίνι λίγο έξω από την Χώρα για εκλεκτή ψαροφαγία και στην ταβέρνα Μιρσίνι στην παραλία της Παχιάς Άμμου.  Πού θα μείνετε: Στο κυκλαδίτικου στιλ Μελτέμι κοντά στις παραλίες Λιβάδι και Τσιγγούρι (από 75€ για ένα δίκλινο, χωρίς πρωινό), στο Αγνάντεμα με όμορφη θέα στην πόλη (από 80€ για ένα δίκλινο χωρίς πρωινό), και στο Anatoli Studios κοντά στην παραλία του Βαζαίου (από 100€ για ένα τετράκλινο στούντιο, χωρίς πρωινό). 

Δείτε όλοι την συνέχεια εδώ - in2life.gr

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ