Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Μεϊμαράκης : ''Να έρθει στη Βουλή ο Τσίπρας να μας πει γιατί γελάει'' - Ακυρώνεται η νέα συνάντηση πολιτικών Αρχηγών;

Απορρίπτει το ενδεχόμενο συμμετοχής σε άτυπη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών,  χωρίς πρακτικά, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο οποίος καλεί τον πρωθυπουργό το απόγευμα να προσέλθει στην Βουλή για να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για όσα συνέβησαν χθες στις Βρυξέλλες και τον έκαναν – όπως δηκτικά είπε – να είναι χαρούμενος.

 

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έκανε γνωστό ότι χθες την νύχτα συνομίλησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ενημέρωσε όπως είπε για τις ευθύνες όλων όσοι θα τολμήσουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από το ευρώ.

Μιλώντας σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του κ. Αλέξη Τσίπρα έχει φθάσει στα όρια της ανοχής. Ξόδεψε το κεφάλαιο της εμπιστοσύνης – είπε – και του επιτέθηκε για την ομιλία στο ευρωκοινοβούλιο με την οποία υποστήριξε ότι δυσφήμισε την χώρα.

«Ποιος του έδωσε το δικαίωμα να κατηγορεί εμάς όταν τους τελευταίους πέντε μήνες μπούκαραν στο κράτος οι δικοί του; Μια ημέρα πριν το δημοψήφισμα διόριζαν στην ΕΥΔΑΠ κομματικά τους στελέχη» αναρωτήθηκε.

Τι ανέφεραν πληροφορίες νωρίτερα

Συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προετοιμάζεται για το απόγευμα της Τετάρτης, οπότε αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση πιθανότατα θα είναι άτυπη, δηλαδή δεν θα πάρει τον επίσημο χαρακτήρα που είχε την προηγούμενη φορά με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και την τήρηση πρακτικών. 
 

Σε επόμενη φάση, ωστόσο, δεν αποκλείεται οι αρχηγοί να συνεδριάσουν και επισήμως για να σταλεί το μήνυμα της συναίνεσης, στο οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος η κυβέρνηση, καθώς από την πλευρά της ευρωπαϊκής ηγεσίας θεωρείται ως «προαπαιτούμενο» για να συνομολογηθεί συμφωνία για το νέο πρόγραμμα και να αποτραπούν οι σχεδιασμοί έξωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση που δρομολογήθηκαν. 

Στη διάρκεια της νύκτας που ακολούθησε τη Σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε επανειλημμένα με τους πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης και τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις, ζητώντας τους, ταυτόχρονα, να συμβάλουν για να επιταχυνθεί η συμφωνία. 

Ο κ. Τσίπρας έδειξε να επιδιώκει να υπάρξει έως το τέλος συναινετικό κλίμα και να παραμείνει αρραγές το μέτωπο της εθνικής ενότητας που δημιουργήθηκε μετά την Κυριακή και επιβεβαιώθηκε στο ανακοινωθέν της σύσκεψης της Δευτέρας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ