52 εικόνες με εξαγριωμένους ταύρους να κυνηγούν τουρίστες - το πιο "αιμοσταγές" Φεστιβάλ άρχισε

Στην πόλη της Παμπλόνας, στη βόρειο Ισπανία, γιορτάζεται το διάσημο φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, του οποίου οι εννεαήμερες εορταστικές εκδηλώσεις επιστέφονται με το πασίγνωστο σε όλο τον κόσμο κυνήγι των ταύρων.

Κυρίαρχο ρόλο στο φεστιβάλ παίζουν οι οκταήμερες κούρσες, κατά τις οποίες οι ταύροι αφήνονται ελεύθεροι στα πολυδαίδαλα δρομάκια της παλαιάς πόλης, με τους άνδρες -που ονομάζονται «μόθος» - να τρέχουν πλάι τους, έχοντας ως μόνο όπλο διπλωμένες εφημερίδες.

Εκατοντάδες συμμετέχοντες, φορώντας την κλασσική λευκή ενδυμασία και κόκκινα μαντίλια λαμβάνουν μέρος στην παραδοσιακή εορταστική εκδήλωση, προσπαθώντας να αποφύγουν τα κέρατα των ταύρων.

Πολλές φορές υπήρξαν φαινόμενα συνωστισμού και συμπίεσης θεατών – συμμετεχόντων σε τοίχους κτηρίων προς αποφυγή των μαινόμενων ζώων.

Τέλος, οι ταύροι συμμετέχουν σε ταυρομαχία αντιμέτωποι με ταυρομάχους, ενώ στη συνέχεια θα σφαγιαστούν και το κρέας τους θα σερβιριστεί στα ποιοτικότερα εστιατόρια της πόλης του ισπανικού βορρά με τους 200.000 κατοίκους.

Όλες οι φωτό εδώ - Telegraph.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ