«Νεράιδα» στη Λίμνη της Βουλιαγμένης: Αποδράσετε απόψε με ένα έργο - Κατάδυση στον κόσμο των παραμυθιών

Ένα περίεργο παραμύθι λαμβάνει χώρα στην Λίμνη της Βουλιαγμένης που εξάπτει την φαντασία των θεατών.

Στον κόσμο των θρύλων, των παραμυθιών και των νεράιδων, σε έναν έρωτα απόκοσμο, αλλά και ανθρώπινο, θα μας ταξιδέψει ξανά η παράσταση «H νεράιδα», που βασίζεται στο έργο του Ζαν Ζιρωντού, «Οντίν - Νεράιδα», και παρουσιάζεται από την ομάδα «naan», στη Λίμνη της Βουλιαγμένης, από Δευτέρα έως Πέμπτη, στις 9.15 το βράδυ, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Με διαφορετική οπτική

Τη σύλληψη και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά αυτό το έργο, το 2004, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καλαμάτας, σε διασκευή της Μαρίας Κυριάκη. Δέκα χρόνια μετά, επιχείρησε με την ομάδα «naan» να το ανεβάσει  με διαφορετική οπτική, τοποθετώντας τη δράση σε ένα φυσικό τοπίο, στο ονειρικό περιβάλλον της λίμνης, όπου παρουσιάστηκε πέρσι το καλοκαίρι, κερδίζοντας τις εντυπώσεις θεατών και κριτικών. Η καινούρια  διασκευή του κειμένου είναι της Ζέτης Φίτσιου και είναι βασισμένη στο κείμενο της Μαρίας Κυριάκη.

«...Σαν όνειρο παράξενο, σαν παραμύθι…»

Αντλώντας έμπνευση από έναν θρύλο για μία Οντίν, μία θαλάσσια νύμφη δηλαδή, που παντρεύτηκε έναν θνητό, εις γνώσιν της ότι δεν θα επιτρεπόταν αυτός να ξαναπαντρευτεί μία θνητή γυναίκα, όταν εκείνη θα επέστρεφε στη θάλασσα, ο Ζαν Ζιρωντού έγραψε αυτό το ονειρόδραμα το 1938, εν μέσω μιας κρίσιμης περιόδου για την Ευρώπη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο άνθρωπος  αποκόπηκε από τη ποιητική και πνευματική του διάσταση. Σήμερα, που η σύγχρονη αντιστοιχία του πολέμου μεταφράζεται σε οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση, ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την πραγματική του φύση.

«...Σαν όνειρο παράξενο, σαν παραμύθι, αφού όλα έγιναν τότε... σε μια εποχή που οι νεράιδες, τα ξωτικά και οι άγγελοι ήταν ακόμα ορατοί και οι άνθρωποι αρρώσταιναν και πέθαιναν, ξεχνούσαν να ζουν... Μια νεράιδα, κόρη του νεραϊδόκοσμου, ερωτεύτηκε έναν κοινό θνητό, έναν ιππότη...».

Συνεύρεση όλων των τεχνών σε μια θεατρική πραγματικότητα

Η ομάδα «naan» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2011. Η σκηνοθέτις Φρόσω Λύτρα δημιούργησε μια μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια, η οποία αποτελείται από εικαστικούς και παραστατικούς καλλιτέχνες και performer, που υπηρετούν διαφορετικά είδη τέχνης. Η ομάδα πειραματίζεται, τόσο με τον τρόπο που παρουσιάζεται ένα έργο - δρώμενο, όσο και με τον τρόπο θέασής του. Διερευνά τη συνεύρεση όλων των τεχνών μέσα σε μια θεατρική πραγματικότητα, που δημιουργείται, κάθε φορά, σε διαφορετικό χώρο, πέρα από τις συμβατικές θεατρικές αίθουσες και σκηνές.

Ταυτότητα παράστασης

Σύλληψη - σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα, διασκευή: Ζέτη Φίτσιου, σκηνογραφία: Μανόλης Παντελιδάκης, μουσική: Αλέξανδρος Χρηστάρας - Μιχάλης Νιβολιανίτης (DNA), σχεδιασμός κοστουμιών: Νίκος Χαρλαύτης, σχεδιασμός κοσμημάτων: Christina Brampti, σχεδιασμός φωτισμών: Γιώργος Τέλλος, χορογραφία: Σοφία Μιχαήλ, μακιγιάζ και φωτογραφίες: Αχιλλέας Χαρίτος, βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Χαραλαμπούδη, κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Λαζαρίδης, executive producer: Παναγιώτης Τρύφων, παραγωγή: Ομάδα «naan», θέατρο Badminton. Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Νικολοπούλου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Δημήτρης Γεωργαλάς, Ρομάνα Λόμπατς, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Κορίνα Θεοδωρίδου, Έλενα Χαραλαμπούδη. Χορεύουν: Σταυριάνα  Γαρνάβου, Τατιάνα Δημητριάδη, Έλενα Κέκκου.

Πληροφορίες

Λίμνη Βουλιαγμένης: Βουλιαγμένη Αττικής, τηλ.: 210 8962237, 210 8962239. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα). Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 20 ευρώ, φοιτητικό: 15 ευρώ. Τηλ. κρατήσεων: 210 8840600. Προπώληση: ταμεία θεάτρου Badminton, καταστήματα: Public, Ianos, Παπασωτηρίου και Seven spots, ηλεκτρονικά: viva.gr και abcd.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ