Γρήγορο αλλά γευστικότατο: Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει club sandwich με απ'όλα

Το club sandwich που όλοι έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Συστατικά

  • 6 φέτες μεγάλο ψωμί του τοστ
  • 4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
  • 4 φέτες μπέικον καπνιστό
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες
  • 1 στήθος κοτόπουλο
  • 4 φέτες τυρί τσένταρ
  • 4 φύλλα μαρουλιού
  • 2 αυγά βρασμένα
  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 μεγάλες πατάτες φρέσκιες
  • 2 κλ. δενδρολίβανο, 5 κλ. θυμάρι και 1 σκ. σκόρδο, για το κοτόπουλο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε τις φέτες του μπέικον και το ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το στήθος κοτόπουλου. Το πασπαλίζουμε με αρκετό λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε μία μικρή φόρμα για κέικ βάζουμε 2 κλ. δενδρολίβανο, 5 κλ. θυμάρι και 1 σκ. σκόρδο σπασμένη με το χέρι και αφήνουμε στην άκρη.
  • Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, βάζουμε το κοτόπουλο και του δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές μαζί με το λάδι που το μαρινάραμε.
  • Μόλις πάρει καλό χρώμα το κοτόπουλο το αφαιρούμε από το τηγάνι και το τοποθετούμε πάνω από τα μυρωδικά που έχουμε στη φόρμα για κέικ.
  • Το λάδι που έχει περισσέψει στο τηγάνι το ζεσταίνουμε για ακόμα 1-2 λεπτά και αφού ζεσταθεί αρκετά το περιχύνουμε πάνω από το κοτόπουλο και τα μυρωδικά. Θέλουμε μόλις ρίξουμε το λάδι από πάνω να τσιτσιρίσει.
  • Μόλις ετοιμαστεί το μπέικον το αφαιρούμε από το φούρνο και τον χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς.
  • Ψήνουμε το κοτόπουλο μας για 10-12 λεπτά.
  • Αφού είναι έτοιμο και το κοτόπουλο καλό θα ήταν να το αφήσουμε 10 λεπτά να κρυώσει για να μας είναι εύκολο να το κόψουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ.
  • Κόβουμε τα αυγά μας σε κάθετες φέτες.
  • Παράλληλα φρυγανίζουμε τα ψωμιά μας σε μια τοστιέρα.
  • Παίρνουμε μία φρυγανισμένη φέτα ψωμί του τοστ και απλώνουμε ένα μέρος της μαγιονέζα στην επιφάνεια. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, το μπέικον, 2 φέτες κοτόπουλο, το μαρούλι, τη ντομάτα.
  • Παίρνουμε άλλη μία φέτα ψωμί του τοστ την οποία αλείφουμε και από τις 2 πλευρές με μαγιονέζα και τη βάζουμε πάνω από τη ντομάτα. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό που έχουμε κόψει, ντομάτα, μαρούλι και μπέικον. Καλύπτουμε με την 3η φέτα που έχουμε αλείψει από την κάτω πλευρά με μαγιονέζα.
  • Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 club sandwich.
  • Τα κόβουμε στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια.
  • Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές.

Tip

Το λάδι το ρίχνουμε ζεστό πάνω από το κοτόπουλο έτσι ώστε να τσιτσιρίσει και να αρωματιστεί με τα μυρωδικά!

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...

Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ