Live οι εξελίξεις στη Ν.Δ - Ποιοι διεκδικούν την αρχηγία του κόμματος;

18: 55 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλη έστειλε μήνυμα πως είναι στην πρώτη γραμμή.  Η  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου άφησε και αυτή ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία. 

Μένει να φανεί πως θα κινηθούν η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κυριάκος Μητσοτάκηςκαι  ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δεν αποκλείεται να έχουμε  το παρών και του προέδρου της ΚΕΔΕ και δήμαρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη.

15: 29  Ο. Κεφαλογιάννη, Ν. Δένδιας, Ε. Στυλιανίδης, Β. Κικίλιας - Ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός της Ν.Δ;

Με εξαίρεση τον κ. Δένδια, δεν είναι ξεκάθαρο ποιοι άλλοι θα διεκδικήσουν την ηγεσία. Ερωτηματικό είναι αν θα μπουν στη μάχη ή θα μείνουν έξω από αυτήν τόσο ο κ. Μεϊμαράκης όσο και η κυρία Μπακογιάννη, από την απόφαση της οποίας ίσως επηρεαστεί ο αδελφός της Κυριακός Μητσοτάκης που έχει φιλοδοξίες. 

Στους πιθανούς διεκδικητές αναφέρεται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που ευελπιστεί να συσπειρώσει του «καραμανλικούς», και από τη νεότερη γενιά στελεχών ο Βασίλης Κικίλιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

12: 34 Ο Γ. Βαρουφάκης, κατά την έξοδο του από το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαίωσε την παραίτηση Χουλιαράκη.

11: 47  Φήμες για παραίτηση και Χουλιαράκη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις το πρωί της Δευτέρας, λίγες μόνο ώρες μετά την απόλυτη επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα. Σήμερα το πρωί έγινε γνωστό ότι παραιτείται ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ την τελευταία ώρα διακινούνται φήμες ότι θα ακολουθήσει ακόμα μία παραίτηση: αυτή του Γιώργου Χουλιαράκη, επικεφαλής μέχρι στιγμής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Χουλιαράκης δεν ανήκει στην «ομάδα Βαρουφάκη», αντίθετα ήταν άνθρωπος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Μεγάρου Μαξίμου. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν οι φήμες...  

 

11: 11 Βορίδης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβω υποψήφιος
Ο κ. Βορίδης μιλώντας στον Ant1 και τον Γιώργο Παπαδάκη χαρακτήρισε ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη θέση ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα όταν ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε σχετικά με την απάντησή του άφησε διάπλατα ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο ίδιος, ανέφερε ωστόσο «θέλω να σκεφτώ κάποια πράγματα» και όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν ανέφερε πως προφανώς το θέμα της υποψηφιότητας είναι ανοιχτό για όλους. 

11: 10 Επί του πιεστηρίου: Ο Μιλιτιάδης Βαρβιτισώτης δήλωσε πριν από λίγο στο MEGA ότι δεν αποκλείεται να είναι και αυτός υποψήφιος για την Προεδρία της  Νέας Δημοκρατίας. Aς δούμε όμως τι έγινε από χθες μετά τα πρώτα αποτελέσματα και το ταπεινωτικό για τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ποσοστό του ΝΑΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά ήταν ειλημμένη από το απόγευμα της Κυριακής, όταν είχε ενημερωθεί για το ναυάγιο του δημοψηφίσματος. Έτσι, ο κ. Σαμαράς από το απόγευμα φέρεται να είχε ενημερώσει τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για την πρόθεσή του να παραιτηθεί, ώστε να αποφευχθεί ένα κύμα εχθρικών δηλώσεων που θα όξυνε το κλίμα εσωστρέφειας που ήδη φουντώνει από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου.

Με αυτό το σκεπτικό ο Αντώνης Σαμαράς έχρισε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος μπορεί να εκτελεί χρέη προέδρου.

Της παραίτησης είχε προηγηθεί η σκληρή κόντρα τόσο με τη Ντόρα Μπακογιάννη, που ζήτησε το κεφάλι του επί πίνακι για την αποτυχία στο δημοψήφισμα, όσο και η παρέμβαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, ο οποίος με ανοιχτή παρέμβασή του ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ