Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει το κέφι: Φτιάχνει υπέροχο mojito

Συστατικά
2 σφηνάκια (50 ml) λευκό ρούμι
1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός lime
1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρης (1:1)

2 σφηνάκια (50 ml) ανθρακούχο μεταλλικό νερό
8 - 10 φύλλα δυόσμου
γαρνιτούρα: μπουκέτο κορυφών δυόσμου

κανονικός ή τριμμένος πάγος 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι ζάχαρης
Προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε.
Όταν η ζάχαρη έχει πια λιώσει αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.
Για το ποτό
Διαλέγουμε 8 περίπου φύλλα δυόσμου (εξαρτάται από το μέγεθος τους). Κρατάμε τις κορυφές για τη διακόσμηση (τα μικρότερα φύλλα της κορυφής είναι και τα πιο αρωματικά).
Χτυπάμε 1-2 φορές τα φύλλα ανάμεσα στα χέρια μας για να απελευθερώσουμε τα αρωματικά έλαια και τοποθετούμε τα φύλλα σε ένα παγωμένο ψηλό ποτήρι με φαρδύ στόμιο.
Προσθέτουμε το σιρόπι ζάχαρης, το φρεσκοστυμμένο χυμό lime (τον οποίο έχουμε σουρώσει για να κρατήσουμε μόνο το υγρό μέρος) και το ρούμι.
Προσθέτουμε πάγο (κανονικό ή τριμμένο) γεμίζοντας τα 3/4 του ποτηριού και ανακατεύουμε με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε το περιεχόμενο να ομοιογενοποιηθεί και τα φύλλα του δυόσμου να καλύψουν όλη την επιφάνεια του ποτηριού.
Συμπληρώνουμε με άφθονο πάγο έτσι ώστε να γεμίσουμε πλήρως το ποτήρι και προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά και τοποθετούμε ένα καλαμάκι. 

Τέλος, φτιάχνουμε ένα μικρό μπουκέτο δυόσμου με τις κορυφές που κρατήσαμε νωρίτερα, τις χτυπάμε ελαφρά στην εξωτερική πλευρά του ενός χεριού μας απελευθερώνοντας το άρωμα τους γύρω μας και γαρνίρουμε τοποθετώντας τες δίπλα από το καλαμάκι. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που πλησιάζουμε το mojito για να πιούμε ερχόμαστε σε επαφή με το γλυκό άρωμα του δυόσμου.
Tip
Ένα mojito θα γίνει τέλειο, μόνο αν χρησιμοποιήσουμε τα ποιοτικότερα υλικά και το φτιάξουμε με μεράκι. Ο φρέσκος χυμός lime, ο φρέσκος δυόσμος, ένα έντονα ανθρακούχο νερό και ένα καλής ποιότητας λευκό ρούμι θα απογειώσουν το ποτό σας!
  

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής.

Who is Who

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ