Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

CNN: Η Ευρώπη & 5 ακόμη Ελληνικές λέξεις - Πως μπορεί να υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς αυτές;

Το CNN υπενθυμίζει ότι ακόμη και η ίδια η λέξη Ευρώπη προέρχεται από την Ελλάδα ενώ o πασίγνωστος μύθος  της αρπαγής της Ευρώπης από τον Δία προερχόμενος απο την δημοφιλή  ελληνική μυθολογία. 

 

Το CNN παρουσιάζει  5 ελληνικές λέξεις, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσε να υπάρξει η Ευρώπη : 

Δημοκρατία:
Ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού, η Ελλάδα λίγο πολύ έχει τη «μητρότητα» των λέξεων που είναι απαραίτητες για να διοικείται μία ελεύθερη χώρα. Και οι 28 χώρες που απαρτίζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να είναι δημοκρατίες.

Πολιτική:
Αν και υπάρχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν μικρή εξουσία στις υποθέσεις των μεμονωμένων χωρών- μελών, οι οποίες κυβερνώνται από τα δικά τους πολιτικά κόμματα.

Ηθική:
Χωρίς αυτή, υπάρχει περιθώριο για διαφθορά. Οι ευρωπαϊκές χώρες θεωρούνται από τις λιγότερο διεφθαρμένες στον κόσμο, σύμφωνα με το transparency.org. Η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Γερμανία ήταν στις 20 κορυφαίες πέρυσι. Η Ελλάδα όμως είναι 69η στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη διαφθορά.

Φοβία:
Υπάρχει αρκετός φόβος για το τι θα συμβεί στη συνέχεια σε αυτό το οικονομικό δράμα της Ελλάδας. Οι οικονομολόγοι διαφωνούν για το τι θα ήταν καλύτερο για τις αγορές, τον ελληνικό λαό ή και τις δύο πλευρές.

Πληθώρα:
Η ευρωζώνη είναι γεμάτη από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία με οικονομίες που είναι ισχυρές και ευημερούν, δίνοντας δύναμη στο ευρώ. Αλλά η ευημερία δεν είναι κοινή σε όλη την ευρωζώνη. Η Ισπανία, η Πορτογαλία και σίγουρα η Ελλάδα έχουν δει το μέσο εισόδημα των νοικοκυριών να πέφτει από το 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit