Τα 4 μέρη με τις καλύτερες «στεριανές» παραλίες της Ελλάδας - Από το Πήλιο στην Χαλκιδική & από την Πελοπόννησο στη Ήπειρο!

Τι σκέφτεστε όταν μιλάμε για «τα καλύτερα νερά της Ελλάδας»; Το απέραντο γαλάζιο της Αμοργού, το τέλειο τιρκουάζ στο Ναυάγιο της Ζακύνθου, τα σμαραγδένια νερά στα Φαλάσαρνα, ή την κρυστάλλινη θάλασσα στα Κουφονήσια; 

Άδικο σίγουρα δεν έχετε. Υπέροχα, διάφανα, τιρκουάζ ή γαλαζοπράσινα νερά, όμως, δεν έχουν μόνο τα νησιά, αλλά και ένα σωρό ακόμα ελληνικές παραλίες στις οποίες μπορείτε να φτάσετε και χωρίς ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικές από αυτές. 

Στην Πελοπόννησο

Η υπέροχη δυτική ακτή: Η μεριά της Πελοποννήσου που βρέχεται από τα νερά του Ιονίου έχει, προφανώς, τις πιο φαντασμαγορικές παραλίες, με την πιο υπέροχη απόχρωση νερών. Η καρτποσταλική Βοϊδοκοιλιά (φωτό, επάνω) με την απαλή σαν πούδρα άμμο της, η Καλόγρια με το δάσος της Στροφιλιάς να την κορνιζάρει, ο Καϊάφας με τα πενήντα χιλιόμετρα χρυσαφένιας αμμουδιάς του και η Ελαία με το δασάκι της να φτάνει σχεδόν ως το κύμα είναι μερικά μόνο από τα “SOS” για να ξεκινήσετε την εξερεύνηση του «δικού μας» west coast.

Η διακριτική γοητεία της ανατολής: Και αν η καθόλου άγρια δύση της Πελοποννήσου έχει τιρκουάζ νερά και φανταστικές αμμουδιές, η ανατολική ακτή έχει ανεξερεύνητες βοτσαλωτές παραλίες που διαδίδονται σαν μυστικό από στόμα σε στόμα και απάνεμους ορμίσκους που μοσχοβολούν Αιγαίο. Το Φωκιανό (φωτό, επάνω) πρώτη και καλύτερη, μια παραλία χάρμα οφθαλμών, με ολόλευκα βότσαλα και διάφανα νερά, 33 ζαλιστικά χιλιόμετρα μακριά από την κοντινότερη κατοικημένη περιοχή –το Λεωνίδιο. Και οι παραλίες στο Κυπαρίσσι, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μονεμβασιάς, που αποπνέουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο τέλος του κόσμου.

Και η περίπτωση της Μάνης: Ούτε δύση αλλά ούτε και ανατολή, το κομμάτι της Πελοποννήσου που «κοιτάζει» προς τα κάτω κρύβει μερικές από τις καλύτερες παραλίες της –αν όχι και ολόκληρης της Ελλάδας. Στις δικές μας αγαπημένες συγκαταλέγονται ο Φονέας (φωτό, επάνω) στην Καρδαμύλη, με τα λευκά του βότσαλα και τα σμαραγδένια νερά και η Αγία Βαρβάρα στο Σκουτάρι, με την απαλή άμμο και τα καταγάλανα νερά. Στο Πήλιο Μυλοπόταμος: Η παραλία-σταρ του Πηλίου έχει απόκοσμα βράχια να την χωρίζουν στα δύο και μια σχισμή ανάμεσά τους να ενώνει τα δύο κομμάτια της, την τιρκουάζ απόχρωση στα νερά της και λευκά βότσαλα να κάνουν το τοπίο ακόμα πιο ονειρικό. Χορευτό: Δυόμισι χιλιόμετρα παραλία με υπέροχη ανοιχτόχρωμη άμμο, γαλαζοπράσινα νερά και κύμα συχνά-πυκνά για να ικανοποιεί και όσους θέλουν τις βουτιές τους λίγο πιο περιπετειώδεις

Ολη η συνέχεια εδώ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ