Εννιά χρόνια φυλακή για τη Γαλλίδα Μήδεια Ντομινίκ Κοτρέζ που σκότωσε οκτώ μωρά της

Σε εννέα χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε στη Γαλλία η 51χρονη Ντομινίκ Κοτρέζ, η οποία δολοφόνησε οκτώ νεογέννητα μωρά της μεταξύ του 1989 και του 2000, στη χειρότερη υπόθεση παιδοκτονίας στην νεότερη ιστορία της Γαλλίας.

 

Η ποινή είναι σαφώς μικρότερη σε σχέση με τα 18 έτη κάθειρξης που είχαν ζητήσει οι εισαγγελικές Αρχές, όμως οι ένορκοι έλαβαν υπόψη τους τα ψυχολογικά προβλήματα της κατηγορούμενης.

Η Κοτρέζ είχε ομολογήσει πως στραγγάλισε τα νεογνά της αφού τα γέννησε μυστικά στο σπίτι της, στα περίχωρα της Λιλ, στη βόρεια Γαλλία. Φαίνεται πως είχε κατορθώσει να κρύψει τις εγκυμοσύνες – ακόμα και από τους ιατρούς της – χάρη στην παχυσαρκία της.

Πριν τη δίκη, η παιδοκτόνος είχε ισχυριστεί πως είχε αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της, και δολοφονούσε τα μωρά καθότι φοβόταν πως ήταν δικά του. 

Κατά τη διάρκεια της δίκης όμως δεν επέμεινε στις καταγγελίες της, και εν τέλει παραδέχτηκε πως δεν είχε βιαστεί από τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε το 2007.

Το κουβάρι της συγκλονιστικής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού των Κοτρέζ, όπου η 51χρονη είχε κρύψει τα πτώματα, ανακάλυψε τυχαία το άψυχο σώμα ενός μωρού στον κήπο. Κάλεσε άμεσα την Αστυνομία, η οποία ανακάλυψε και δεύτερο πτώμα, αρχίζοντας μεγάλη έρευνα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ