«Ναι» στην Ευρώπη λέει η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών : Ο πολιτισμός μάς ενώνει αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα για τον σύγχρονο Ευρωπαίο

Θέση υπέρ του «Ναι» στην Ευρώπη πήρε σήμερα με επίσημη ανακοίνωσή της η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, τονίζοντας πως «η ζωή μας είναι στην Ευρώπη. Μπορούμε να διαφωνούμε και να είμαστε όλοι κάτω από την ίδια στέγη. Στέγη μας είναι η Ευρώπη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο πολιτισμός μάς ενώνει ως στάση ζωής, που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, την ελευθερία της έκφρασης για κάθε άνθρωπο που ζει εδώ, για τον σύγχρονο Ευρωπαίο, για τους πολίτες του κόσμου. Είναι η δύναμη που λειτουργεί ενάντια σε ό,τι μας χωρίζει, στους δογματισμούς, υπερβαίνοντας στερεότυπα και σύνορα. Ο πολιτισμός σε κάθε έκφανσή του είναι η ζωή μας. Και η ζωή μας είναι στην Ευρώπη. Μπορούμε να διαφωνούμε και να είμαστε όλοι κάτω από την ίδια στέγη. Στέγη μας είναι η Ευρώπη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ