ΥΠΕΞ Βουλγαρίας: '' Ευχόμαστε το καλύτερο για την Ελλάδα & ελπίζουμε να υπάρξει σταθερότητα - Είμαστε στενά συνδεδεμένοι ''

Η Βουλγαρία «εύχεται το καλύτερο» για την Ελλάδα .

Η Βουλγαρία έχει αναλύσει όλα τα σενάρια για ελληνική κρίση και έχει λάβει προληπτικά μέτρα, δήλωσε ο βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών, Ντάνιελ Μίτοφ σε σχόλιό του, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τις πιθανές συνέπειες, στη Βουλγαρία, των γεγονότων στην Ελλάδα.

«Έχουμε εξαιρετικές σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα και εξακολουθώ να εύχομαι το καλύτερο για αυτή, ελπίζω η σταθερότητα εκεί να διατηρηθεί, να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και να εξευρεθεί λύση για την κρίση», υπογράμμισε σε χθεσινή δήλωσή του ο κ. Μίτοφ.

Η Βουλγαρία και οι βουλγαρικές εταιρείες κατανόησαν προ πολλού ότι μια ενδεχόμενη κρίση στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε αναπροσανατολισμό των εξαγωγών τους ή τουλάχιστον μέρους αυτών και προετοιμάστηκαν, είπε ο βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών.

Στο τραπεζικό σύστημα ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα εγγύησης της σταθερότητας των τραπεζών με ελληνικά κεφάλαια. «Οι τράπεζες αυτές λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους στη Βουλγαρία και είναι υποχρεωμένες να διατηρούν υψηλό βαθμό ρευστότητας. Βρίσκονται υπό την συνεχή επίβλεψη της Βουλγαρικής Κεντρικής Τράπεζας», επισήμανε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας σχολίασε, επίσης, ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ δυναμική γι' αυτό παρακολουθείται προσεκτικά «κάθε κίνηση» και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η σταθερότητα στη νότια γειτονική χώρα θα διατηρηθεί, διότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι. Είναι ξεκάθαρο, ωστόσο, ότι πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις- ένα δημοψήφισμα δεν αποπληρώνει το χρέος και πρέπει να αναλαμβάνονται οι ευθύνες», σημείωσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ