Ο Μιχάλης Ζαμπίδης κρέμασε τα «χρυσά» του γάντια ολοκληρώνοντας μια θρυλική καριέρα

Την ενεργό δράση αποφάσισε να αφήσει ο Έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής Μιχάλης Ζαμπίδης. 

Ο γνωστός αθλητής, κάτοχος δύο Παγκόσμιων τίτλων, προσέφερε στους θεατές που βρεθήκαν στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας το Σάββατο ένα μοναδικό θέαμα.

Οι 7.000 λάτρεις του αθλήματος που παρακολούθησαν από κοντά τον τελευταίο αγώνα του Μιχάλη Ζαμπίδη απέναντι στον Steve Moxon, σε μια μάχη που έκοψε την ανάσα, στο Iron Challenge by Coca-Cola Zero.

Το Iron Challenge by Coca-Cola Zero, η μεγαλύτερη διοργάνωση kick boxing στην Ελλάδα, πρόσφερε ένα πραγματικό υπερθέαμα διεθνών προδιαγραφών, συνδυάζοντας το υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα με ψυχαγωγικά δρώμενα, που διασκέδασαν τους θεατές. Η διοργάνωση ξεκίνησε με τις αναμετρήσεις των νέων μαχητών και αυριανών πρωταθλητών στις ενότητες των Pre-Games, Future Fighters και Super Fights.

Ο Μιχάλης Ζαμπίδης κατάφερε να υπερισχύσει και στους 5 γύρους, παίρνοντας περισσότερα σημεία, με πολύ καλές άμυνες, γρήγορη αντίληψη, με δυνατά λακτίσματα και με τις σιδερένιες γροθιές του, που έχουν αφήσει ιστορία, και του χάρισαν, με ομόφωνη απόφαση, σε έναν πολύ απαιτητικό αγώνα, την πολυπόθητη 156η νίκη, στους 179 αγώνες της καριέρας του και τους δύο Παγκόσμιους Τίτλους της King Of The Ring και της WKU.

Την απονομή του κυπέλου στον Iron Mike έκανε ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτης Γιαννάκης, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό του Έλληνα Παγκόσμιου Πρωταθλητή για να τον τιμήσει στην τελευταία του νίκη και για όλα όσα έχει καταφέρει και προσφέρει στην χώρα μας, θυμίζοντας σε όλους τη μεγάλη βραδιά του 1987, στο ίδιο γήπεδο, όταν η Εθνική ομάδα μπάσκετ είχε πάρει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής απονομής τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Ζαμπίδης ο οποίος, με την ελληνική σημαία στους ώμους, ευχαρίστησε τον κόσμο για την υποστήριξη του όλα αυτά τα χρόνια :«Ξέρω η Ελλάδα περνάει δύσκολα, αλλά πρέπει να μείνουμε συντονισμένοι, να μην το βάλουμε κάτω, να πάσχουμε από το σύνδρομο της λερναίας ύδρας, να μας κόβουν ένα κεφάλι και να βγάζουμε δύο, έτσι τα κατάφερα εγώ και έκανα τα πιο τρελά μου όνειρα πραγματικότητα», δήλωσε ο Πρωταθλητής μας ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε τον αντίπαλο του, Steve Moxon, για το συγκλονιστικό αγώνα, στον οποίο, όπως είπε χαρακτηριστικά, κανείς από τους δύο δεν έκανε λάθη.

Στο πλευρό του Μιχάλη Ζαμπίδη, όπως πάντα ήταν η ομάδα του: η μάνατζερ του Τόνια Φουσέκη, ο προπονητής του Βαγγέλης Αποστόλου, ο βοηθός προπονητή Στάθης Αποστόλου, ο cutman Μιχάλης Σιούλης και ο βοηθός γωνίας Γιώργος Κεραμιδάς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ