Καρτερός στην Αυγή: Το δημοψήφισμα θα γίνει και το Όχι θα νικήσει. Και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι...

Σαν να γλύκαναν λίγο οι θεσμοί και οι θεσμικοί χθες, έτσι δεν είναι; Δεν αφήνουν βέβαια τις απειλές, αλλά από την άλλη η Μέρκελ κρατάει -είπε- ανοιχτή την πόρτα της διαπραγμάτευσης. 

Και ο Σόιμπλε κρατάει -είπε- κλειστή την πόρτα του ευρώ, έστω κι αν ψηφίσουμε Όχι. Και ο Γιούνκερ διατυπώνει βελτιωμένες προτάσεις της βέλτιστης -και, κατά τη Μέρκελ, χουβαρντάδικης- πρότασης της Κομισιόν. Άσε που συζητούν και μια νέα πρόταση της ελληνικής πλευράς.

Μπορούμε να διακινδυνεύσουμε μια εκτίμηση, κι ας την πάρει το ποτάμι - με πι μικρό. Ζορίστηκαν τα κογκλάβια. Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στο δημοψήφισμα. Και στο Όχι φυσικά. Κι όπως φαίνεται, οι Έλληνες επιμένουν στο Όχι. Κι έρχεται κατακεφαλιά για τους δανειστές την Κυριακή. Κι έτσι, εκεί που έκαναν όλοι μαζί τον λιονταρή, αποφάσισαν να ρίξουν λίγο νερό στο κρασί τους. Και να προσφέρουν διεξόδους, προτάσεις, κλάδο ελαίας στην Ελλάδα.

Θα διακινδυνεύσουμε και μια εκτίμηση: Δεν το εννοούν. Όχι ακόμα. Να αποφύγουν τη μαύρη γι' αυτούς Κυριακή θέλουν. Είδαν και μέτρησαν ότι ο φόβος δεν φέρνει τα αναμενόμενα. Ούτε ο εκβιασμός. Κι έτσι ρίχνουν στην αναμέτρηση, εκτός από τις κλειστές τράπεζες, και κάποιες ανοιχτές αγκαλιές. Δεν απαιτούν τώρα ανοιχτά υποταγή, δήλωση μετανοίας, καρφώματα και προσχώρηση στις τάξεις των Μνημονίων. Ανατρέχουν στον Μίσσιο: Χαμογέλα ρε, τι σου ζητάνε!

Με όλη την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη στους καθ' ύλην αρμόδιους: Αυτό δεν πρέπει να περάσει. Άλλο πράγμα δεν φεύγουμε από τη διαπραγμάτευση, κι άλλο πράγμα χαμογελάμε πριν την ώρα μας. Σε στιγμές μάχης δίνουμε μάχη. Και πίσω δεν έχει. Κι αφού κερδίσει, και μόνο αφού κερδίσει, ο λαός τη μάχη του, χαμογελάμε πλατιά. Και στους εταίρους και στους έτερους που θέλουν να τα βρούμε με τους δανειστές. Διότι τότε και μόνο τότε η δύναμή μας θα είναι πολλαπλάσια. Τα του Τσίπρα τω Τσίπρα.

Αλλιώς, θολώνουμε τα νερά. Και βρίσκουν οι καρχαρίες τρόπο να κάνουν -ήδη γίνεται- τους εύπιστους να αναρωτιούνται αν θα γίνει τελικώς το δημοψήφισμα. Κι αν επιμένουμε στο Όχι. Σοφόν το σαφές λοιπόν. Και να το λέμε κάθε μέρα, με όσο ανοιχτές θέλετε τις πόρτες: Το δημοψήφισμα θα γίνει και το Όχι θα νικήσει. Και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι...

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ