Λαφαζάνης: Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς - Συνέντευξη στο Rossiya 24‏

Ο ελληνικός λαός θα πει ένα πολύ μεγάλο, δυνατό, υπερ-πλειοψηφικό «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις των πιστωτών, στους εκβιασμούς των «θεσμών», της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. 

Τα παραπάνω δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rossiya'24».

Ανέφερε ότι το κλείσιμο των Τραπεζών εκτιμά πως θα είναι εντελώς προσωρινό επισημαίνοντας και πως οι τράπεζες κλείσανε εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, οι οποίοι αδικαιολόγητα και εκβιαστικά έκοψαν το σύστημα ρευστότητας ELA προς τις ελληνικές τράπεζες.

Ο ελληνικός λαός έχει μεγάλες ιστορικές αγωνιστικές παραδόσεις, είπε ο κ.Λαφαζάνης, είναι ένας περήφανος λαός, θέλει τη χώρα του ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Γι’ αυτό , υπογράμμισε, ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να υποκύψει στους εκβιασμούς.

«Η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά δύσκολη, δεν μπορούμε να το κρύψουμε αυτό. Σε εκρηκτικές δυσκολίες ζει ο ελληνικός λαός, όμως, εδώ και αρκετά χρόνια θα έλεγα. Δεν είναι μόνο η σημερινή συγκυρία δύσκολη. Δεν θεωρώ καθόλου σωστό να κινδυνολογούμε αυτές τις μέρες πάνω στις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να υπερβάλουμε. Όπως βλέπετε, η ζωή στην Αθήνα και στην Ελλάδα εξελίσσεται με αρκετά ομαλό τρόπο.

Ασφαλώς οι τράπεζες αυτή την ώρα είναι κλειστές. Και οι τράπεζες είναι κλειστές, όχι γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση ξύπνησε ένα πρωί και είπε να πάμε να βάλουμε λουκέτο στις τράπεζες. Οι τράπεζες κλείσανε εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, οι οποίοι αδικαιολόγητα και εκβιαστικά έκοψαν το σύστημα ρευστότητας ELA προς τις ελληνικές τράπεζες. Στόχος ήταν να πιέσει την ελληνική Κυβέρνηση για να αποδεχθεί ένα βάρβαρο πρόγραμμα λεηλασίας και λιτότητας σε βάρος του ελληνικού λαού.

Από κει και πέρα, θα τονίσω ότι οι κλειστές τράπεζες δημιουργούν προβλήματα στον λαό, δεν έχουμε όμως προβλήματα τροφοδοσίας με τρόφιμα, ούτε με καύσιμα. Έχουμε επάρκεια και τροφίμων και καυσίμων. Και θα συνεχίσει να υπάρχει αυτή η επάρκεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης

Ερωτηθείς για το πώς θα γίνονται οι συναλλαγές αν δεν λειτουργήσουν οι τράπεζες μετά από ένα χρονικό διάστημα ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε πως «το κλείσιμο των Τραπεζών θα είναι εντελώς προσωρινό, θα αφορά μόνο μερικές ημέρες και πιστεύουμε ότι μετά το δημοψήφισμα που γίνεται την Κυριακή οι τράπεζες θα μπορέσουν να ξανανοίξουν, διότι ο ελληνικός λαός θα πει ένα πολύ μεγάλο, δυνατό, υπερ-πλειοψηφικό «ΟΧΙ» στις απαιτήσεις των πιστωτών, στους εκβιασμούς των «θεσμών», της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Αν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης δεν επαναφέρουν και μετά το δημοψήφισμα και το ηχηρό «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού τον ELA, τότε η Κυβέρνηση έχει σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Και θα την αντιμετωπίσει με έναν θετικό τρόπο για τον ελληνικό λαό».  Συμπλήρωσε μάλιστα πως το σχέδιο που έχει η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι ώρα να προβληθεί.

Αναφορικά με τις συναντήσεις του έλληνα πρωθυπουργού και του ιδίου με τον ρώσο πρόεδρο ο κ. Λαφαζάνης εξήγησε πως δεν ζητήθηκε κάτι από τη Ρωσία. Αυτό που εμείς επιδιώξαμε στις συναντήσεις. ήταν η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς. Τον οικονομικό, τον εμπορικό, τον πολιτιστικό, στα θέματα των συνεργειών και των κοινών επενδύσεων. Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με τη Ρωσία συνιστά ένα είδος βοήθειας προς την Ελλάδα».

Τέλος ερωτηθείς για τον λόγο που η ελληνική κυβέρνηση προέβη στην εξαγγελία του δημοψηφίσματος ο κ. Λαφαζάνης διευκρίνισε πως «η χώρα τελούσε υπό ένα σκληρό, ωμό, κυνικό, αδίστακτο εκβιασμό από την πλευρά των κυρίαρχων κύκλων της Ευρώπης. Αυτός ο εκβιασμός ήταν να αποδεχτούμε τις προτάσεις που μας υπέβαλαν οι «θεσμοί», η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, προτάσεις ληστείας, άγριας λιτότητας και κατεδάφισης της ελληνικής οικονομίας ή η χώρα πηγαίνει σε πτώχευση και σε αναγκαστική έξοδο από την ευρωζώνη.

Εμείς απαντήσαμε προσφεύγοντας στην ετυμηγορία των πολιτών, στους Έλληνες πολίτες με δημοψήφισμα και με ερώτημα: θέλεις αυτήν την απαράδεκτη πρόταση που κάνουν οι «θεσμοί» ή η κυβέρνηση οφείλει και έχει χρέος και ευθύνη απέναντι στη χώρα να την απορρίψει; Δυστυχώς, όμως, απέναντι σ’ αυτήν την προσφυγή της κυβέρνησής μας στη Δημοκρατία, στον ίδιο τον ελληνικό λαό να αποφασίσει για την πορεία της χώρας, η απάντηση από την πλευρά του Eurogroup και όλων αυτών που κυριαρχούν στην Ευρώπη σήμερα, δυστυχώς ήταν να κόψουν τον ELA από τις τράπεζες. Να κλείσουν τη στρόφιγγα της ρευστότητας από τις τράπεζες, με στόχο να στραγγαλίσουν την ελληνική οικονομία και να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ