Με αλφαβητική σειρά σε ατελείωτες ουρές οι συνταξιούχοι για τα 120 ευρώ στις τράπεζες - Εξαίρεση η Πειραιώς

Στις οκτώ το πρωί άνοιξαν οι πόρτες της Εθνικής Τραπέζης εδώ στο υποκατάστημα της Βεΐκου, στην Καλλιθέα, και οι εκατοντάδες συνταξιούχοι που έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί περιμένουν καρτερικά για να πάρουν την σύνταξη παρουσία Αστυνομικής δύναμης στην πόρτα του υποκαταστήματος.. 

Να επισημάνουμε ότι στους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ δεν καταβλήθηκαν τελικά οι συντάξεις, όπως άλλωστε μας είπαν συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ που βρέθηκαν στο γκισέ αλλά έφυγαν τελικά άπραγοι. Πάντως από το πρωί επικρατεί από σύγχυση και εκνευρισμός στους συνταξιούχους οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί ότι η τράπεζα θα καταβάλει τις συντάξεις αλφαβητικά σύμφωνα με το γράμμα που ξεκινά το επώνυμο του καθενός.

Έτσι λοιπόν για σήμερα θα καταβληθούν συντάξεις για όσων τα επώνυμα ξεκινούν από το Α μέχρι και το Ι, αύριο από το Κ μέχρι το Ν και την Παρασκευή από το Ν μέχρι και το Ω. Οι συνταξιούχοι που σημειωτέον πολλοί από αυτούς βρίσκονται εδώ από τη μια τα ξημερώματα στημένοι στην ουρά καταγγέλουν ότι ουδείς τους ειδοποίησε με αποτέλεσμα η ταλαιπωρία τους να μην έχει τέλος.

Να συμπληρώσουμε ότι εξαιρείται η Πειραιώς που θα καταβάλει κανονικά σε όλους σήμερα την σύνταξη χωρίς αλφαβητικό όριο. Να υπογραμμίσουμε επίσης  ότι σύμφωνα με τον διευθυντή της Τραπέζης θα εξυπηρετηθούν σήμερα οι συνταξιούχοι και πέραν του ωραρίου ,ενώ ,όπως μας είπε ,είναι σχεδόν αδύνατον να τους εκδώσουν αυθημερόν κάρτα ανάληψης για τα μηχανήματα ΑΤΜ.

Κλείνοντας να πούμε ότι αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζεται σε πολλά υποκαταστήματα του κέντρου ενώ όσον αφορά τα μηχανήματα ανάληψης ΑΤΜ σημειώνεται ότι καταγράφεται έλλειψη σε εικοσάρικα και βγάζουν μόνο πενηντάευρα. Το όριο ανάληψης να υπενθυμίσουμε ότι είναι στα 60 ευρώ. 

Φωτό - Ρεπορτάζ: Κώστας Κορέλης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ