Επιστολές Βίτσα σε Γιουνκέρ, Λαγκάρντ, Ντράγκι για τα Μνημόνια

Την ημέρα και τις ώρες της δραματικής κορύφωσης των προσπαθειών για αναζήτηση τρόπου άρσης του αδιεξόδου μεταξύ Αθήνας - «Θεσμών», ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Μνημόνια Δημ.Βίτσας, όχι μόνο δημοσιοποιεί τις από 19 Ιουνίου τρεις επιστολές του προς Ζ.Κ.Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ και Μ.Ντάγκι να αποστείλουν έγγραφα στοιχεία για τα Μνημόνια, αλλά και στέλνει με σημερινή ημερομηνία προσκλήσεις σε άλλους ξένους αξιωματούχους και προσωπικότητες

Ειδικότερα, καλεί τους Ντομινίκ Στρος Καν, Γ.Ραντερμάχερ, Γιόζεφ Στίγκλιτς, Ολ.Μπλανσάρ, Π.Τόμσεν, Κλ.Μαζούχ, Τ.Βίζερ, και Μ.Μορς. Επιστολή αναλόγου περιεχομένου έστειλε ο κ. Νίτσας και προς τον Πρόεδρο του ΙΟΒΕ Π.Αθανασόπουλο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Βίτσας έστειλε ειστολή και προς τον διευθυντή του καρδιολογικού τμήματος του «Ιπποκράτειου» Γενικού Νοσοκομείου Γ.Καλλικάζαρο, μέσω της οποίας ζητεί ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Α. Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ), αναφορικά με «την εκτιμώμενη ημερομηνία κατά την οποία ο κ. Γεωργίου θα είναι σε θέση να προσέλθει στην Επιτροπή».

Στην απαντητική επιστολή του ο κ. Καλλικάζαρος αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση της υγείας του (κ. Γεωργίου) δεν του επιτρέπει ακόμα, σύμφωνα με τις οδηγίες και εντολές των θραπόντων ιατρών» να προσέλθει και να καταθέσει στην Επιτροπή. Η εν λόγω απάντηση έχει ημερομηνί 25 Ιουνίου.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ