Συν γυναιξί και τέκνοις, ο παππούς με την μαγκούρα – Όλοι όρθιοι στο ΑΤΜ

Φωτογραφίες από την κατάσταση που επικρατούσε σήμερα στο υποκατάστημα της Εθνικής στην Καλλιθέα. 

Η ουρά των συνταξιούχων έξω από την Εθνική Τράπεζα της Καλλιθέας, επί της οδού Θησέως, έχει μετατοπιστεί εδώ και λίγη ώρα στα μηχανήματα ΑΤΜ ανάληψης χρημάτων όπου όσοι συνταξιούχοι διαθέτουν κάρτα μπορούν να τραβήξουν μέχρι 60 ευρώ που είναι άλλωστε και το όριο που έχει δώσει η κυβέρνηση.

 Πριν από λίγα λεπτά ήρθε εδώ έξω από την τράπεζα ο διευθυντής του υποκαταστήματος ο οποίος ενημέρωσε τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης από τα ΑΤΜ ότι η τράπεζα δεν πρόκειται να ανοίξει εντός  της ημέρας και πως άδικα περιμένουν για να προσέλθουν στα γκισέ. Ο προϊστάμενος της Τραπέζης δέχτηκε καταιγισμό ερωτήσεων από τους συγκεντρωμένους συνταξιούχους, με κύριο ερώτημα το εάν θα τους αποδοθεί ολόκληρη η σύνταξη, μέρος αυτής, ή το ελάχιστο όριο των 60 ευρώ.

Ο διευθυντής της Τραπέζης εκτίμησε -καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση- ότι θα τους καταβληθεί όλο το ποσό της συντάξεως. 
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, υπήρξαν παρά πολλοί συνταξιούχοι- που δεν διαθέτουν κάρτα ανάληψης- οι οποίοι προσήλθαν μαζικά έξω από το υποκατάστημα σχηματίζοντας ουρά νομίζοντας ότι θα ανοίξει μετά τις 12 το μεσημέρι το υποκατάστημα της Καλλιθέας. Και, μεταξύ των συνταξιούχων, το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν το εάν θα ανοίξει εντός της ημέρας το υποκατάστημα και τι ποσό θα πάρουν από τα γκισέ της Τραπέζης.
 

Εν τω μεταξύ, κλείνοντας να προσθέσουμε, ότι και στον ΟΑΕΕ Καλλιθέας που κάναμε επιτόπιο ρεπορτάζ, καταγράψαμε πολύ κόσμο- ασφαλισμένους οι οποίοι προσήλθαν για την ρύθμιση των 100 δόσεων αλλά τελικά δεν εξυπηρετήθηκαν καθώς ανεπίσημα το υπουργείο έχει δώσει παράταση για την  υποβολή δηλώσεων στην ρύθμιση μέχρι τέλος Ιουλίου αλλά επίσημα δεν έχει αποσταλεί η σχετική εγκύκλιος. Μιλώντας με τον προϊστάμενο του Οργανισμού μας είπε, επίσης, ότι όσοι χρωστούν την μηνιαία δόση δεν θα πρέπει να ανησυχούν λόγω τραπεζικής αργίας εάν στο τέλος του μήνα δεν καταβάλουν την δόση.

Επιμέλεια: Κώστας Κορέλης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ