Story: «Έφυγε» στα 16 της η Τάμα – Η γάτα σταθμάρχης που λάτρεψε όλος ο πλανήτης

Το τελευταίο αντίο στην Τάμα, τη γάτα που έσωσε τον ιαπωνικό σιδηρόδρομο από την πτώχευση, αποχαιρέτησαν την Κυριακή οι Ιάπωνες σε μία τελετή που έγινε στην πόλη Σίντο.

Πριν από 10 χρόνια η τοπική σιδηροδρομική γραμμή έχανε 4,7 εκατομμύρια το χρόνο και από το 2006 δεν υπήρχε κανένας υπάλληλος στον σταθμό. Ήταν εκείνη  η στιγμή που οι υπεύθυνοι στου σταθμού αποφάσισαν να κάνουν μασκότ τους την Τάμα. Μετά από αυτό τα κέρδη τους άρχισαν να ανεβαίνουν κατακόρυφα και η μικρή επαρχιακή πόλη έγινε τουριστικός προορισμός εν μία νυκτί.

Η γάτα - σύμβολο του σταθμού ζούσε από το 2007 στον σταθμό Κίσι στην πόλη Κινοκάγια, τον τελευταίο σταθμό του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου Γουακαγιάμα.

Άνθρωποι από όλη τη χώρα επισκέπτονταν την πόλη για να φωτογραφηθούν μαζί με την Τάμα. Χάρη στους επισκέπτες της τετράποδης σταθμαρχίνας, τα κέρδη σκαρφάλωσαν στα 9 εκατομμύρια δολάρια από τον πρώτο κιόλας χρόνο της Τάμα στη... δουλειά.

Εκτός από τα αυξημένα δρομολόγια, κέρδη υπήρχαν και από σειρά προϊόντων εμπνευσμένη από την Τάμα: μπλουζάκια, λούτρινα ζωάκια και διάφορα σουβενίρ.

Το 2009 η εταιρεία έφτιαξε ένα βαγόνι αφιερωμένο στην Τάμα, με στάμπες, με πατούσες και διάφορα σχέδια.

Η Τάμα «έφυγε» στις 22 Ιουνίου σε ηλικία 16 ετών.

 

Το ρεπορτάζ του CNN για την διάσημη Τάμα:

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ