Η Βασιλική Θάνου είναι η νέα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Σε πρόεδρο του Αρείου Πάγου προήγαγε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο την αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου.

Η κ. Θάνου επελέγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα από το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου.

Η κυβέρνηση έκρινε αναγκαία την κάλυψη της θέσης του πρόεδρου του Αρείου Πάγου, καθώς αύριο αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης ο σημερινός πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος και λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής.

Η κ. Θάνου θα είναι και πρόεδρος του Εκλογοδικείου, καθώς θα είναι η αρχαιότερα εκ των τριών αντιπροέδρων των τριών ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας (Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και  Ελεγκτικού Συνεδρίου), καθώς οι νέοι πρόεδροι των δύο άλλων μεγάλων δικαστηρίων της χώρας θα επιλεγούν μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αύριο αποχωρούν ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρης Ρίζος και του Ελεγκτικού Συνεδρίου Νικόλαος Αγγελάρας.

Η κ. Θάνου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Απρίλιο του 1975. Είναι η δικαστής που υποστήριξε ότι το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι αντισυνταγματικό και μη νόμιμο και έχει παραπέμψει την υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ