Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το ''αλάθητο'' του Πάπα Βόλφγκανγκ Σοιμπλε - Όποιος το αμφισβητεί, η Ιερά Εξέταση τον στέλνει στην πυρά !

Υπήρχε κάτι το κωμικοτραγικό στον διάφανο νεοφιλελευθερισμό του χερ Σόιμπλε, όταν επιτέθηκε χωρίς δισταγμό στους θεσμούς στο Eurogroup της περασμένης Πέμπτης, επειδή "είναι πολύ υποχωρητικοί απέναντι στις προτάσεις της Ελλάδας".

Παραδείγματος χάριν, έλεγε ο Πάπας Σόιμπλε: "Οι φίλοι μου υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας μού διηγούνται πάντα πόσο δύσκολο είναι να πείσουν την κοινή γνώμη". Και για να μην υπάρξουν αμφιβολίες για το τι εννοεί, είχε πει προηγουμένως ότι "η Γαλλία θα χαιρόταν ΑΝπίεζε κάποιος το Κοινοβούλιό της να εγκρίνει σκληρές μεταρρυθμίσεις".

Άρθρο του Βασίλη Μουλόπουλου στην Αυγή

Φαντάζεστε αυτή την παρέα, τον Σόιμπλε και τους πιστούς του, να κάθονται χαλαροί σε κάποιο μπιστρό του Παρισιού γύρω από ένα τραπέζι, πίνοντας μπίρες και αναστενάζοντας πικραμένοι επειδή αυτοί οι χοντροκέφαλοι πολίτες δεν πείθονται να απαρνηθούν τελείως τα δημόσια σχολεία και νοσοκομεία, τους μισθούς τους, τις συντάξεις τους, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς;
Αυτό που με κάνει να γελάω και να κλαίω μαζί διαβάζοντας τις εγκυκλίους αυτού του ιεροεξεταστή, που έχει πέσει σε κατάθλιψη επειδή αμφισβητούν το Malleous Maleficarum** του, είναι ότι υπάρχει ακόμη κόσμος που πιστεύει την παπάρα που μας έχουν χώσει στο κεφάλι εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με την οποία οι πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού είναι πραγματιστικές και όχι ιδεολογικές.
Πράγματι (όπως γράφει ο Gilioli), είναι κάτι περισσότερο από ιδεολογία, είναι θρησκεία. Και σίγουρα, όχι από τις πιο ανεκτικές.
 
** Το Malleous Maleficarum ("Σφύρα Κακοποιών", "Σφυρί Μαγισσών" ή "Hexenhammer") είναι ένα περιεκτικό εγχειρίδιο κυνηγού μαγισσών, το οποίο εκδόθηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία το 1487 και γνώρισε επανειλημμένες επανεκδόσεις σε όλη την Ευρώπη. Έπαιξε βασικό ρόλο στις δίκες μαγισσών για πάνω από 200 χρόνια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

 


2nd family summit

 

2nd family summit