Τα ''εμφιαλωμένα σώματα'' του Τάσου Βρεττού: Η πρωτοποριακή φωτογράφηση ενός μεγάλου καλλιτέχνη

Η νέα έκθεσή του παρουσιάζεται στην Underflow Record Store & Art Gallery.

 

Μετά από δεκαπέντε χρόνια δημιουργικής πορείας, το έργο του Τάσου Βρεττού συνεχίζει να εξελίσσεται και να αποτελεί ένα «δοχείο» πρωτοποριακής φωτογράφισης. Συνδυάζοντας την εικόνα, την εγκατάσταση και τα ίχνη μίας περφόρμανς που έγινε στο παρελθόν, ο Έλληνας φωτογράφος τοποθετεί σώματα χορευτών να κινούνται μέσα σε ένα διάφανο κουτί/πρότυπο, σώματα συμπιεσμένα, αλλά και προσδιορισμένα από τον χώρο του διάφανου κουτιού αναδεικνύοντας λεπτομέρειες και ιδιότητές τους.

Στη συνέχεια τα φωτογραφίζει και εγκαθιστά τις φωτογραφίες του μέσα σε φωτεινά κουτιά σκοτεινών χώρων, σε έναν εικαστικό εγκιβωτισμό ο οποίος εκκινεί αναφορές και συσχετισμούς. Μετά από δεκαπέντε χρόνια εξέλιξης του πρότζεκτ, μπορούμε τώρα να δούμε από κοντά το αποτέλεσμα της ενδιαφέρουσας αυτής διαδικασίας που παγώνει στον χρόνο τις φιγούρες των ανθρώπων-χορευτών δημιουργώντας μία γλυπτική σωμάτων. Η έκθεση «Εμφιαλώσεις revisited. Τάσος Βρεττός» πραγματοποιείται στον χώρο τέχνης Underflow Record store and Art gallery και θα διαρκέσει μέχρι 30 Αυγούστου.

Info

25 Ιουνίου 2015 
Έως 30 Αυγούστου 2015. Underflow Record Store & Art Gallery, Καλλιρρόης 39. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 11:00 - 21:00 Σάββατο 10:00 – 16:00.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ