Οικογενειακές παραλίες στην Αττική: Που να κολυμπήσετε με τα παιδιά σας

Κακά τα ψέματα, όταν στην εξίσωση της θάλασσας προστίθενται τα παιδιά, ξεχνάμε τις εποχές που απλώναμε πετσέτα ''όπου φυσούσε ο άνεμος''. Για το μπάνιο της οικογένειας, η παραλία πρέπει να πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

 

 

Να είναι καθαρή – γιατί δεν διαπραγματευόμαστε την υγεία των παιδιών. Να είναι κοντά σε επιλογές για φαγητό ή «ανεφοδιασμό» - γιατί πιτσιρίκια είναι, και όταν πεινάσουν, θα γκρινιάξουν. Να είναι όσο το δυνατόν αμμουδερή, με νερά που δεν βαθαίνουν απότομα, και χωρίς επικίνδυνα βράχια – γιατί η ασφάλεια παίζει τον σημαντικότερο ρόλο. Να μην είναι εκτεθειμένη στους ανέμους – γι’ αυτό και, όπως επισημάναμε σε παλαιότερο ρεπορτάζ του in2life, επιλέγουμε Σαρωνικό όταν φυσά βοριάς και Ευβοϊκό όταν φυσά νοτιάς. Και τέλος, δεν είναι καθόλου κακό αν υπάρχει φυσική σκιά, ή έστω ήπια οργάνωση με ομπρέλες, αν δεν θέλετε να στήσετε δική σας. Με αυτά τα δεδομένα, συγκεντρώσαμε παρακάτω πέντε παραλίες που μπορείτε με ασφάλεια να επισκεφθείτε με τα παιδιά και να μην σας βγει ''ξινό'' το μπάνιο, αλλά να το χαρείτε, μικροί και μεγάλοι. 

Κόκκινο Λιμανάκι 

Κάτι παραπάνω από μισή ώρα θα χρειαστείτε για να φτάσετε από το κέντρο της πόλης στην συγκεκριμένη παραλία, που συνδυάζει τα γαλαζοπράσινα νερά, το πράσινο των γύρω λόφων και το κόκκινο των βράχων στο πίσω μέρος της. Αρκετά προστατευμένη από τους ανέμους, και πολύ κοντά στη Ραφήνα, το Κόκκινο Λιμανάκι θα σας κερδίσει με την φυσική του σκιά, την ασφαλή (και χωρίς οργάνωση ή φασαριόζικα beach bars) αμμουδιά, αλλά και την υπέροχη θέα από το «Μπαλκόνι», το café-εστιατόριο με ειδικό μενού για παιδιά ακριβώς πάνω από τον κολπίσκο.  

Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη  

Η οργανωμένη (και πολύβουη) παραλία του δήμου Μαρκοπούλου λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ, απαιτεί είσοδο 5€, αλλά διαθέτει ανανεωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες, αναψυκτήριο, καθαρή αμμουδιά και νερά, ιατρείο πρώτων βοηθειών, ναυαγοσώστη, περίπτερο και υπαίθριο πάρκινγκ που περιλαμβάνεται στην τιμή της εισόδου. Οι επιλογές για φαγητό μετά το μπάνιο είναι πολλές στην παραλιακή περαντζάδα του Πόρτο Ράφτη. Έχετε υπ’ όψιν σας πως όσο νωρίτερα επισκεφθείτε την παραλία, τόσο καλύτερα: Θα βρείτε ευκολότερα ξαπλώστρες, και θα προλάβετε το σκηνικό ησυχίας, που πιο αργά το απόγευμα δίνει τη θέση του σε πιο νεανική ατμόσφαιρα. 

Πόρτο Γερμενό 

Εξήντα περίπου χιλιόμετρα από την Αθήνα, λίγο μετά το Αλεποχώρι, οι πέντε παραλίες του Πόρτο Γερμενό εγγυώνται αρκετό χώρο για την οικογένεια μπροστά στα πεντακάθαρα νερά, καθώς και φυσική σκιά από τα αρμυρίκια. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε βοτσαλωτές ή αμμουδερές παραλίες, ενώ σε απόσταση αναπνοής από το κύμα υπάρχουν παραλιακές ψαροταβέρνες για να ανακτήσετε δυνάμεις πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο in2life.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ