Παραλία ώρα 0: Δείτε σε ποιες τροφές βρίσκεται η κορυφαία λιποδιαλυτική ουσία που σας αδυνατίζει μέχρι να πείτε... bikini

Βάζοντας στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα δύο με τρεις μερίδες συγκεκριμένων τροφών θα δείτε το σώμα σας να αλλάζει, καθώς θα αλλάξει η ίδια η σύσταση του λιπώδους ιστού.

 

Στο σώμα μας υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη λίπους: το λευκό λίπος, το μπεζ λίπος και το καφέ λίπος. Το λευκό λίπος αποθηκεύει ενέργεια (θερμίδες), το καφέ λίπος καταναλώνει ενέργεια και το μπεζ λίπος έχει μια ενδιάμεση λειτουργία. Το ιδανικό είναι να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερο καφέ ή μπεζ λίπος στο σώμα μας αντί για λευκό λίπος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι δίνοντας σε ποντίκια ρεσβερατρόλη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στα μούρα και τα σταφύλια, οι περιττές ποσότητες λευκού λίπους στο σώμα τους μετατράπηκαν σε μπεζ λίπος.

Οι ποσότητες ρεσβερατρόλης που λάμβαναν τα πειραματόζωα ήταν αντίστοιχες με 330 περίπου γραμμάρια σε φρούτα και λαχανικά για έναν ενήλικα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Obesity, τα ποντίκια που λάμβαναν τη ρεσβερατρόλη, αν και κατανάλωναν αρκετά λιπαρά, πήραν κατά 40% λιγότερο βάρος σε σύγκριση με τα ποντίκια που δεν λάμβαναν την αντιοξειδωτική ουσία.

Η αύξηση της ποσότητας μπεζ λίπους στο σώμα σημαίνει αυτόματη αύξηση του μεταβολικού ρυθμού, άρα και μεγαλύτερες καύσεις.

Εκτός από τα διάφορα είδη μούρων (κράνμπερι, βατόμουρο, μύρτιλλο κ.λπ.) και το σταφύλι, η ρεσβερατρόλη βρίσκεται επίσης στο μήλο, τη μαύρη σοκολάτα και τα φιστίκια.

Πηγή: Onmed.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ