Το σκίτσο του Guardian που έγινε viral - Ο Τσίπρας, η Μέρκελ & η ''Ρώσικη ρουλέτα''

Το σκίτσο που έχει γίνει κάνει το γύρο του κόμσου & έχει γίνει viral στα social media και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία «κλέβει» σήμερα όλες τις εντυπώσεις! 

 

Η Μέρκελ ετοιμάζεται να δεχθεί μια σφαίρα που έχει τη μορφή του Αλέξη Τσίπρα. Με αυτό το σκίτσο επέλεξε να αποτυπώσει την πορεία των διαπραγματεύσεων ο «Guardian» στη στήλη που φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του σελίδα με τα σκίτσα της ημέρας. 

Ο δημοσιογράφος Νιλς Πράτλεϊ γράφει για την ελληνική διαπραγμάτευση σε σημερινό του άρθρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζονται πολλά περισσότερα για να καταστήσουν την όποια συμφωνία κάνει η Ελλάδα με τους εταίρους της, καλή. Πόσο μάλλον πολύ καλή. Αντίθετα, εκείνος σημειώνει πως μια συμφωνία δεν οδηγεί υποχρεωτικά σε μια καλή συμφωνία ή, πολλώ μάλλον, σε σωτηρία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που τον αναγκάζουν να κρατάει μικρό καλάθι. Πρώτον, το χρέος της Ελλάδας και δεύτερον, το ότι η ευφορία των αγορών για την Ελλάδα κρατάει συνήθως 48 ώρες». 


Και συνεχίζει, αναφέροντας:

«Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, καθώς η δράση έχει μεταφερθεί στις Βρυξέλλες με μια αίσθηση οπτιμισμού. Η Πέμπτη φαίνεται πως θα είναι η ημέρα που θα συγκεφαλαιώσει όλες τις σκληρές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν τους τελευταίους έξι μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η Αθήνα έχει αποφασίσει να προσπεράσει κάποιες «κόκκινες» γραμμές και οι δανειστές να δεχθούν μια μείωση του χρέους για το μέλλον, αρκεί βέβαια η Ελλάδα να παραμείνει σταθερή στις δεσμεύσεις της», αναφέρει ο Πράτλεϊ.

Το άρθρο καταλήγει: «Ο πειρασμός είναι να σκεφτεί κανείς ότι μια διαπραγμάτευση που θα είχε τέτοια θυελλώδη συζήτηση θα παράγει ένα οριστικό αποτέλεσμα. Μόνο που στην περίπτωση της Ελλάδας, η ζωή δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο».   

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ