«Μένουμε Ευρώπη» Χιλιάδες πολίτες φώναξαν στο Σύνταγμα & στην Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν και εχθές το Σύνταγμα για να φωνάξουν υπέρ του ευρώ και να πιέσουν την κυβέρνηση να αποφύγει σε κάθε περίπτωση τη ρήξη.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε μέσω social media, όπως και την προηγούμενη φορά, και χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους για να διαδηλώσουν.

Ξεχώρισαν τα συνθήματα υπέρ του ευρώ, οι ελληνικές σημαίες, αλλά και η... σύνθεση της διαδήλωσης, καθώς μπροστά από τη Βουλή βρέθηκαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμη και μικρά παιδιά.
Εντονη παρουσία των ΜΑΤ

Η διαφορά από την προηγούμενη διαδήλωση είναι πως η παρουσία των ΜΑΤ είναι ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς, δυνάμεις καταστολής βρέθηκαν τόσο πάνω στην Αμαλίας, όσο και στους γύρω δρόμους, ενώ, παρατάχθηκαν μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη ώστε να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να ανέβουν στο μνημείο, αλλά και τη Βουλή.


Ωστόσο, ένας διαδηλωτής κατάφερε να σπάσει τον κλοιό και ανέβηκε στη Βουλή, καλώντας και τους υπόλοιπους να πράξουν το ίδιο.

Αργότερα, οι διαδηλωτές κρέμασαν μια τεράστια ελληνική σημαία από το προαύλιο της Βουλής στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Την ίδια ώρα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που φώναζαν το σύνθημα «Κάτω η χούντα της Ζωής».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ