Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 7.30 μ.μ.: "Να τηρήσει η κυβέρνηση τις προεκλογικές δεσμεύσεις της"‏

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα στις 7.30 μ.μ.: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα λιτότητας Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα σήμερα στις 7.30 μ.μ.: Δεν θα δεχτούμε νέα μέτρα λιτότητας.

"Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα λιτότητας, η κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και να υλοποιήσει το πρόγραμμά της" προειδοποιούν τα συνδικάτα λίγες ώρες πριν από τη σύνοδο κορυφής, προχωρώντας σε νέο συλλαλητήριο σήμερα Κυριακή το απόγευμα στο Σύνταγμα (7.30).

Όλη η ανακοίνωση όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της "Αυγή"

Κάλεσμα των συνδικάτων στους εργαζόμενους, να ανατρέψουν τα σχέδια των δανειστών, απορρίπτοντας διλήμματα και εκβιασμούς

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δανειστές συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας και τον ελληνικό λαό λες και δεν έγιναν εκλογές στις 25 Γενάρη και δεν αποφάνθηκε για τον τερματισμό των μνημονικών πολιτικών και για την επαναφορά των εργασιακών, ασφαλιστικών και δημοκρατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων", σημειώνει το ΜΕΤΑ, τονίζοντας ότι "οι 'θεσμοί' και οι δανειστές θέλουν να 'τιμωρήσουν' τον ελληνικό λαό για τις επιλογές του και να στείλουν το μήνυμα σ' όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι η λιτότητα και οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους είναι μονόδρομος".

Καλώντας τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση της Κυριακής το ΜΕΤΑ σημειώνει πως "οι εργαζόμενοι και ο ελληνικός λαός πρέπει να τους χαλάσουν τα σχέδια και να ανατρέψουν τις επιλογές τους", ενώ ζητεί από την κυβέρνηση "να μην κάνει ούτε βήμα πίσω, απορρίπτοντας διλήμματα και εκβιασμούς".

Στην ίδια κατεύθυνση η ΑΔΕΔΥ καλεί στο συλλαλητήριο "για να ανατραπούν τα μέτρα λιτότητας", ενώ τονίζει ότι θα αποφασίσει νέες απεργιακές κινητοποίησης μετά τη γνωστοποίηση της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών.

"Καλούμε την κυβέρνηση να μην υποκύψει. Να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από το προεκλογικό της πρόγραμμα και τις προγραμματικές της δεσμεύσεις" σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανησυχία και τον προβληματισμό "καθώς η κυβέρνηση δεν προχωρά στην τήρηση και εφαρμογή των δικών της εξαγγελιών, των δικών της δεσμεύσεων απέναντι στους εργαζόμενους και τον ελληνικό λαό".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ