Αύριο το Μουσείο της Ακρόπολης σβήνει 6 κεράκια- Με 3 ευρώ συναυλία ως τα μεσάνυχτα

Το έκτο του κεράκι σβήνει στις 20/6/2015, το διάσημο αρχαιολογικό μουσείο και μας περιμένει έως τα μεσάνυχτα, με μειωμένο εισιτήριο (€ 3 ) και συναυλία στο προαύλιο.

Στις 9 μ.μ. τη βραδιά θα ντύσουν με μελωδίες του Μεσοπολέμου, του κινηματογράφου και της οπερέτας η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, όμως, στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του μουσείου εγκαινιάζεται μια σειρά από αρχαιολογικές εκθέσεις, χάρη στις οποίες θα έρθουν στην Αθήνα σπουδαία ευρήματα από την περιφέρεια.

Η αυλαία σηκώνεται με το αφιέρωμα «Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών». Αν σας εξάπτουν την περιέργεια τα περίφημα αρχαία μυστήρια στο νησί που υπόσχονταν στους μυημένους ότι θα είχαν προστασία στη θάλασσα και ότι θα γίνονταν ευσεβέστεροι και δικαιότεροι άνθρωποι και θέλετε να μάθετε τα στάδια της τελετουργίας, η έκθεση θα παραμείνει στην πόλη έως τις 30/9. Αυτή την Κυριακή, μάλιστα, (στις 10 π.μ. ) θα πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα με ανακοινώσεις από τις πρόσφατες αρχαιολογικές έρευνες.

Πηγή: athinorama.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ