Συγκλονίζουν οι εικόνες με τα εγκαταλελειμμένα ποδήλατα, των μυριάδων μεταναστών, που διασχίζουν την Ευρώπη πεζοί

Χιλιάδες μετανάστες καθημερινά, διασχίζουν την Ευρώπη με ποδήλατο, καθώς η φτώχεια και ο πόλεμος τους διώχνουν από τις πατρίδες τους.

 

Σύμφωνα με τη Daily Mail οι μετανάστες μπαίνουν στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας, περνούν από την Ελλάδα στη FYROM με τελικό προορισμό εύπορες χώρες του βορρά όπως η Γερμανία και η Βρετανία.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως από τις χώρες τους χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να φύγουν: αυτοκίνητο, τραίνο, πλοίο. Όταν όμως φτάσουν στη FYROM δεν τους επιτρέπεται να αγοράσουν εισιτήρια δημοσίων μέσων μεταφοράς.

Πολλοί επιλέγουν να περπατήσουν ακολουθώντας τις σιδηροδρομικές γραμμές προς το βορρά, αλλά πριν τρεις εβδομάδες 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την ώρα που είχαν σταματήσει να ξεκουραστούν σε ένα στενό σημείο των γραμμών.

Οι πολίτες της FYROM, σύμφωνα με το άρθρο της βρετανικής εφημερίδας, βρήκαν τον τρόπο να επωφεληθούν από τους μετανάστες στήνοντας αγορές ποδηλάτων στα σύνορά της με την Ελλάδα προκειμένου να διευκολύνουν το ταξίδι τους προς το βορρά.

Πλέον εκατοντάδες μετανάστες περνούν με πετάλι τους αυτοκινητοδρόμους της FYROM και συνήθως, αφήνουν τα ποδήλατα που έχουν αγοράσει έναντι  225 δολαρίων φτάνοντας στα σύνορα της Σερβίας.

Τα ποδήλατα που εγκαταλείπονται στο Κουμάνοβο συγκεντρώνονται και αποστέλλονται στο Demir Kapija για να πουληθούν στους επόμενους μετανάστες που αναζητούν δρόμο προς την ευρωπαϊκή «Γη της Επαγγελίας».

Το άρθρο αναφέρει πως η αστυνομία της FYROM δεν ασχολείται με τους μετανάστες που διασχίζουν τη χώρα με ποδήλατο ή με τα πόδια και εστιάζουν στα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων.

Οι Αρχές της χώρας λένε πάντως πως ο αριθμός των μεταναστών που περνούν τα σύνορά της έχει τετραπλασιαστεί το τελευταίο 4μηνο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ