Από τον κύριο ''πολυέξοδο'' έχασε η όμορφη Δανέζα Πρωθυπουργός που είχε ξετρελάνει τον Ομπάμα

Η πρωθυπουργός της Δανίας Χέλε Τόρνινγκ-Σμιτ αποδέχτηκε την ήττα της μετά από τις βουλευτικές εκλογές που ανέδειξε ως νικητή την κεντροδεξιά συμμαχία του Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, και παραιτήθηκε από το κόμμα της.

"Δεν κερδίσαμε τις εκλογές, και ηττηθήκαμε στην γραμμή του τερματισμού", είπε η Τόρνινγκ-Σμιτ, η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, προσθέτοντας, "ηγεσία σημαίνει να αποχωρήσεις τη σωστή στιγμή, και αυτή η στιγμή ήρθε".

Oι περίφημες selfies με τον Ομπάμα που προκάλεσαν την οργή της Μισέλ 

Το κρατικό δίκτυο ενημέρωσης DR είπε ότι η αντιπολίτευση - που περιλαμβάνει τους Φιλελεύθερους (Venstre) του Ράσμουσεν και το λαϊκίστικο δεξιό Δανικό Λαϊκό Κόμμα (DF) - κέρδισε 90 έδρες στη Βουλή, έναντι 85 εδρών που κέρδισε η κεντροαριστερή συμμαχία με επικεφαλής την Τόρνινγκ-Σμιτ.

Οι ψήφοι που υπολείπονται της τελικής καταμέτρηση ανήκουν στις πρώην αποικίες της Γροιλανδίας και τις Νήσους Φερόες, και δίνουν συνολικά τέσσερις έδρες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

Ενώ τα Exit Polls έδειχναν τους Σοσιαλδημοκράτες της κυρίας Τορνινγκ Σμιτ να προηγούνται του Κεντροδεξιού Συνασπισμού της αντιπολίτευσης, ο ''πολυτελής'' κύριος Λαρς ήρθε νικητής στο νήμα. 

Ο κύριος Ράσμουσεν, πρώην Πρωθυπουργός, υποσχέθηκε φορολογικές απαλλαγές & μεγαλύτερο έλεγχο της μετανάστευσης. Σε αυτή την Σκανδιναβική χώρα γνωστή για τη συναινετική πολιτική της ζωή, οι διαφορές μεταξύ των δύο βασικών πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν την εξουσία, αφορούν το στιλ των ηγετών τους.

Και οι οι 2 όμως, όσο και η όμορφη ξανθιά τέως Πρωθυπουργός πια, όσο και ο κύριος Ράσμουσεν, έχουν κατηγορηθεί για τα ακριβά τους γούστα. Μάλιστα, η απερχόμενη Πρωθυπουργός είχε το παρατσούκλι ''Gucci Helle'' επειδή είχε αδυναμία στην συγκεκριμένη μάρκα, ενώ ο νέος ηγέτης της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν το παρατσούκλι ''πολυτελής Λαρς'' χάρη στα πολυτελή έξοδα που φαίνεται να κάνει για να ανανεώνει την γκαρνταρόμπα του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ