Ντόναλντ Tραμπ: "Θέλω να γίνω Πρόεδρος των ΗΠΑ" - Η περιουσία του, τα πρώτα χρόνια και η χρεοκοπία του

Την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών ανακοίνωσε την Τρίτη ο δισεκατομμυριούχος Ντόναλντ Τραμπ και γίνεται ένας από τους δώδεκα διεκδικητές του...

Την ώρα που όλοι οι υποψήφιοι προσπαθούν να «χτίσουν» ένα προφίλ με το οποίο να μπορεί να ταυτιστεί ο μέσος Αμερικανός πολίτης, ο Ντόναλντ Τραμπ προτίμησε να επιδείξει τον πλούτο του, ενώ από την άλλη πλευρά, η επικρατέστερη υποψήφια των Δημοκρατικών, η Χίλαρι Κλίντον, χτίζει την καμπάνια της πάνω στο σύνθημα: «η δημοκρατία δεν είναι μόνο για τους δισεκατομμυριούχους και τις επιχειρήσεις».

«Είμαι πολύ πλούσιος. Δεν είναι κομπορρημοσύνη. Αυτό είναι το είδος της νοοτροπίας που χρειάζεστε για αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Αμερικανός μεγιστάνας και άνοιξε έναν νέο κύκλο συζητήσεων στις ΗΠΑ για το πόσο πλούσιος είναι και για το από πού προήλθε αυτός ο πλούτος. Ο ίδιος δεσμεύτηκε να δημοσιοποιήσει τα χρηματοοικονομικά στοιχεία της περιουσίας του πριν πραγματοποιηθεί το πρώτο ντιμπέιτ των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων.

Η οικονομική κατάσταση του Ντόναλντ Τραμπ έχει τεθεί ουκ ολίγες φορές στο μικροσκόπιο των μέσων ενημέρωσης...

Πιο αναλυτικά λοιπόν ο Ντόναλντ Τραμπ γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης από μητέρα Σκωτσέζα και πατέρα γερμανικής καταγωγής και έχει τέσσερα αδέρφια. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανία και άρχισε να δραστηριοποιείται από πολύ νωρίς στο χώρο του real estate, ξεκινώντας από το μεσιτικό γραφείο του πατέρα του. Η ακριβής περιουσία του δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, αλλά το περιοδικό Forbes εκτιμά πως ανέρχεται στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο όμιλος Τραμπ είναι ένας κολοσσός για τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας. Δραστηριοποιείται σε πάρα πολλούς τομείς σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το real estate, η τηλεόραση, ο αθλητισμός , η αμπελουργία και η οινοποιία. Ο Πύργος Τραμπ στο Μανχάταν, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου, είναι ένα από τα εμβληματικά κτήρια στη Νέα Υόρκη.

Η προσωπική ζωή του Ντόναλντ Τραμπ απασχολεί εδώ και δεκαετίες τα σκανδαλοθηρικά έντυπα. Το 1977 παντρεύτηκε την Ivana Zelnickova, την οποία χώρισε το 1992 για να παντρευτεί ένα χρόνο αργότερα την Marla Maple από την οποία πήρε διαζύγιο το 1999. Το 2005 παντρεύτηκε τη Melania Knauss με την οποία παραμένει ζευγάρι μέχρι και σήμερα. Από τους τρεις γάμους του έχει αποκτήσει πέντε παιδιά. Τα σκάνδαλα όμως δεν έμειναν στην προσωπική του ζωή, με αποτέλεσμα να εισχωρήσουν και στην οικονομική του κατάσταση. Μέχρι που ήρθε και η χρεοκοπία.

Το 2010 κατέθεσε στο δικαστήριο του New Jersey την τρίτη αίτηση χρεοκοπίας της εταιρίας τζόγου Trump Entertainment Resorts. Ο ίδιος λέει πως απεχθάνεται τη λέξη «χρεοκοπία», ωστόσο φλέρταρε αρκετές φορές με αυτή. Το 1990 τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που υποστήριζαν τις κτηματομεσητικές του επενδύσεις του παρείχαν ένα πακέτο βοήθειας 65 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο δεν απεδείχθη αρκετό αφού εννέα μήνες αργότερα εκτοξεύθηκε στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν οδηγήθηκε σε προσωπική χρεοκοπία, έκλεισε όμως το διάσημο καζίνο του Taj Mahal, στο Atlantic City.

Τον Οκτώβριο του 1988 ο Ντόναλντ Τραμπ εξαγόρασε την Eastern Air Shuttle, μια μικρή αεροπορική, έναντι του ποσού των 365 εκατομμυρίων δολαρίων. Απέκτησε, έτσι, έναν στόλο 17 αεροσκαφών Boeing 727 και εγκαταστάσεις σε τρεις πόλεις και ίδρυσε τις Αερογραμμές Τραμπ θέλοντας να προωθήσει έναν πολυτελέστατο τρόπο εναέριας μεταφοράς.Το επιβατικό κοινό δεν ανταποκρίθηκε και το πείραμα απέτυχε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ