Απίστευτο & όμως αληθινό: Εμφανιζόταν ως ο... νεκρός αδερφός και έπαιρνε την σύνταξή του!

Για οκτώ ολόκληρα χρόνια εμφανιζόταν ως ο… νεκρός αδερφός του και έπαιρνε τη σύνταξή του! Η τακτική αυτή, έγινε αντιληπτή από την Οικονομική Αστυνομία και πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη!

Ο 70χρονος από το 2007 έως και σήμερα, δεν δήλωσε το θάνατο του αδερφού του, λαμβάνοντας παράνομα από το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων τη σύνταξή του. 

Προκειμένου οι ένοικοι της πολυκατοικίας, όπου διέμενε ο θανών, να μην αντιληφθούν ότι η σύνταξη δεν έχει διακοπεί, ο 70χρονος κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας του αδερφού του, παρουσιάσθηκε στο Ι.Κ.Α και έκανε αίτηση αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, δηλώνοντας την κατοικία του, ως διεύθυνση αποστολής της σχετικής αλληλογραφίας. 

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε κάρτα αναλήψεων Τράπεζας, στο όνομα του θανόντα, την οποία χρησιμοποιούσε ο ίδιος και η 42χρονη κόρη του, προκειμένου να κάνουν ανάληψη της σύνταξης από μηχανήματα Α.Τ.Μ. Το χρηματικό ποσό, που ζημίωσε το Ι.Κ.Α., από το 2007 έως και σήμερα υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ ενημερώθηκε το Ι.Κ.Α. για τη διακοπή της σύνταξης.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ