Η μουσική πάει παντού: Επτά μουσικά φεστιβάλ σε όλοι την Ελλάδα από τα Μάταλα έως την Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ευχάριστο από το να είναι καλοκαίρι και να βγαίνεις κάπου για να περάσεις καλά με μουσική και καλή παρέα. Αυτό το καλοκαίρι πρόκειται να γίνουν επτά φεστιβάλ μουσικής, μην τα χάσετε γιατί εσείς θα χάσετε! 

Για αρχή μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι «Το Φεστιβάλ Δάσους» στο Θέατρο Δάσους στο Δάσος Σέιχ Σου, όπου  αγαπημένα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής θα τραγουδήσουν, ακόμη  μεγάλοι θίασοι από όλη την Ελλάδα και χορευτικές ομάδες θα παρελάσουν στο νέο αυτό μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης, που φέρει την υπογραφή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Θα διεξαχθεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα εμφανιστούν μεταξύ άλλων ο Γιάννης Χαρούλης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Νταλάρας, η Γλυκερία και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. 

Έπειτα αν είστε από εκείνους που λατρεύουν τα πάρτυ τότε αυτή η πρόταση είναι ιδανική για εσάς, το «River Party», όπου τα 37 του χρόνια κλείνει αισίως φέτος, που προετοιμάζει πυρετωδώς τα τέσσερα stages του και τους χώρους κατασκήνωσης πλάι στο ποτάμι, στο γνωστό ειδυλλιακό σκηνικό στο Νεστόριο Καστοριάς, στις 29 Ιουλίου μέχρι 2 και θα συμετάσχουν οι, Grammatik, Μόνικα, Φοίβο Δεληβοριά, Ζωντανούς Νεκρούς, Σωκράτη Μάλαμα, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ελεονώρα Ζουγανέλη, Λεωνίδα Μπαλάφα, Μαρίζα Ρίζου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Δήμητρα Γαλάνη, Παύλο Παυλίδη, James Arthur, Τάνια Τσανακλίδου, Γιώργο Μαζωνάκη, Σταμάτη Κραουνάκη και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες. 

Θα συνεχίσουμε να περνάμε καλά και στο «Loutraki Festival» Ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ με ροκ, blues και κλασσική μουσική. Σε διάφορα θέατρα και συναυλιακούς χώρους , στο Λουτράκι. Από τις 20 Ιουνίου έως 29 Αυγούστου και θα μας παρουσιάσει σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως την Ελευθερία Αρβανιτάκη η οποία θα συνεργαστεί με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου, την Νατάσσα Μποφίλιου, τον Μίλτο Πασχαλίδη και την Μιρέλα Πάχου και πολλούς άλλους. 

Δεν γίνεται να χάσουμε το «Matala Beach Festival», στην πέμπτη διοργάνωσή του, το Matala Beach Festival προσκαλεί περισσότερους καλλιτέχνες, διοργανώνει περισσότερες έξω-συναυλιακές δραστηριότητες και μεταφέρει τη μαγεία από τις θρυλικές σπηλιές του Λιβυκού. Στην Παραλία Ματάλων, στην Κρήτη, από 19 μέχρι 21 Ιουνίου και θα ακούσουμε τους, Λάκη Παπαδόπουλο, Ζιώγαλα, Γιοκαρίνη, Ιμαμ Μπαιλντί, tribute στους Doors από τους Moonlight Overdrive, Νίκο Πορτοκάλογλου, Τόνυ Σφίνο, Tribute στους Pink Floyd, Κώστα Μπίγαλη και Πωλίνα. 

Και δεν θα μπορούσε να λείπει το «Sani Festival Jazz» με θεάματα σε ένα ακόμα πλούσιο φεστιβάλ, ιδιαίτερα γνωστό και διεθνώς πλέον για το τριήμερο αφιέρωμά του στην παγκόσμια σκηνή της jazz, μέσω της θεματικής ενότητας Jazz on the Hill, το Sani Festival περιλαμβάνει σαφείς θεματικές ενότητες, που αγκαλιάζουν μουσικά είδη. Πρόκειται να γίνει  στον Λόφο της Σάνης στη Χαλκιδική, στις  11 Ιουλίου μέχρι 14 Αυγούστου, όπου θα ακούσουμε τους, DaveHolland, Chris Potter, Lionel Loueke και Eric Harland, Hugh Coltman – Shadows, τραγούδια του Nat King Cole, Kurt Elling, Έλλη Πασπαλά και Βασιλικό, Chronos με Δήμητρα Γαλάνη και Φίλιπο Πλιάτσικα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου της Θεσσαλονίκης.

Μην χάσετε το « Up Festival» που δίνει σήμα κατατεθέν στο πανέμορφο Κουφόνησι, το Up Festival εν τέλει κατάφερε να επιστρέψει για ακόμα μια χρονιά παρά τις αντιξοότητες  με ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα, στο  Πορί, στο Κουφονήσι , από τις 15 έως τις 19 Ιουλίου. Θα συμμετάσχουν οι, Φοίβος Δεληβοριάς, Vodka Juniors, Bazooka, My Drunken Haze, Παύλο Παυλίδη, Moa Bones, Irene SKylakaki unplugged, Xaxakes και διάφορα DJ Sets. 

Και τελευταίο αλλά εξίσου ωραίο και εντυπωσιακό θα είναι το «Secret Sound Festival», μετά την άκρως ξεσηκωτική πρώτη του διοργάνωση στην Κύμη Ευβοίας, το «μυστικό» φεστιβάλ επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά με δύο μέρες γεμάτες tropical, reggae και hip hop ήχους. Θα διοργανωθεί  στην Κύμη Ευβοίας , στις 17 μέχρι 18 Ιουλίου και θα ακούσουμε τους,  Burger Project, Panama Cardoon, Balkan Riddims, Hammond Classics Κακο Συναπαντημα (full band), dj Booker, Mr. Soundproof & Bnc (mic), Mononome και Cheese Royale. 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ