Κεφαλογιάννη: Από τα 800 εκατ. ευρώ του Χαρδούβελη φτάσαμε σε μέτρα 5 δισ.

Κορωνάκης: «Οι ευθύνες στους δανειστές για το αδιέξοδο»

Σε σφοδρή αντιπαράθεση ήρθαν σήμερα σε πρωινή εκπομπή ο  γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης και η πρώην υπουργός της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη

Ο Τάσος Κορωνάκης επέρριψε τις ευθύνες για την ελληνική κατάσταση στους θεσμούς τονίζοντας ότι για την κωλυσιεργία των διαπραγματεύσεων ευθύνονται οι δανειστές και όχι η κυβέρνηση.

«Ποιον συμφέρει η σύγκρουση, ποιον συμφέρει να αμφισβητήσει τη δημοκρατία στην Ευρώπη, ποιον συμφέρει να ακρωτηριάσει την Ευρώπη;» διερωτήθηκε, προσθέτοντας ότι «εμείς δουλεύουμε για συμφωνία» και παραδεχόμενος ότι η κυβέρνηση έχει καταθέσει και επώδυνα μέτρα όπως αύξηση του ΦΠΑ και της εισφοράς αλληλεγγύης.

 

«Ο λαός σήκωσε το ανάστημα του για να μη συνεχίσει να είναι πειραματόζωο. Είδατε τι συμβαίνει στην Ισπανία με τους Podemos στις δημοτικές εκλογές, έρχονται αλλαγές στην Ευρώπη και τρομοκρατούν μέσω των ΜΜΕ» πρόσθεσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πλήρες ναυάγιο έκανε από την πλευρά της λόγο η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη. «Μήπως θέλει η ελληνική κυβέρνηση πάει στα πράγματα σε ρήξη; δεν ήταν εντολή απομόνωσης και εξόδου από την ευρωπαϊκή οικογένεια η λαϊκή εντολή που δόθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ (...) Έχετε σκεφτεί τι θα γίνει με Grexit;» τόνισε η πρώην υπουργός.

 

«Δεν κατάλαβαν ούτε τον 1ο, ούτε τον 2ο μήνα, ούτε τον 3ο μήνα πώς λειτουργεί η Ευρώπη; Από τα 800 εκατ. ευρώ του email Χαρδούβελη φτάσαμε σε μέτρα 5 δισεκ. ευρώ» τόνισε η βουλευτής.

 

«Η πρόταση της Ελλάδας είναι ένα ωραίο non paper όπως αυτά που βγάζει το Μαξίμου... Κάπου έκανε λάθος στον τρόπο που αντιμετώπισε τους δανειστές η κυβέρνηση, αυτό δείχνουν πέντε μήνες διαπραγματεύσεων.» Όταν διαπραγματεύεσαι σωστά κτίζεις αξιοπιστία και σχέσεις είπε η κ. Κεφαλογιάννη, παραθέτοντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από την προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Ακόμη εξαπέλυσε επίθεση στον υπουργό Οικονομικών, δηλώνοντας ότι «ο κ. Βαρουφάκης τη Δευτέρα έβριζε την Ευρώπη, και αυτός θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Eurogroup».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ