Πάτρα: 6,5 χρόνια φυλάκιση στο μεθυσμένο οδηγό που παρέσυρε & σκότωσε δύο 23χρονους - Το ξέσπασμα του πατέρα

Σε 6,5 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο οδηγός του ΙΧ που πέρυσι τον Ιούνιο ενώ είχε καταναλώσει αλκοόλ παρέσυρε και σκότωσε δύο νέα παιδιά που επέβαιναν σε δίκυκλο. 

Τον 23χρονο Αντώνη Μαγδάκη και την 24χρον η φίλη του Εφη Κονταρά. Το τραγικό συμβάν είχε σημειωθεί στην οδό Αυστραλίας τον Ιούνιο του 2014.

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη, εκπροσωπήθηκε όμως από τον δικηγόρο του, ο οποίος εξέφρασε στους δικαστές την συγγνώμη του πελάτη του. Κρατώντας μία φωτογραφία της κόρης του, ο χαροκαμένος πατέρας της άτυχης Έφης ξέσπασε: «Θέλω να πω στον οδηγό πως μου έκλεισε το σπίτι. Μου διέλυσε την οικογένεια. Μου στέρησε το παιδί μου».

Οι δικηγόροι των οικογενειών μίλησαν για δίκαιη απόφαση. Ο οδηγός είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και οδηγούσε μεθυσμένος. Στην πρώτη μέτρηση που του έγινε για αλκοόλ βρέθηκε με 1,73 και στην δεύτερη με 1,49, όταν το όριο είναι 0,2.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα εκείνης της Κυριακής στην οδό Αυστραλίας στην περιοχή της Έξω Αγυιάς στην Πάτρα. Ο μεθυσμένος οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και μπήκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο αντίθετο ρεύμα.

Αποτέλεσμα ήταν να συγκρουστεί το όχημα με τη μοτοσικλέτα και να σκοτωθούν ο νεαρός και η κοπέλα που επέβαιναν σε αυτή. Οι δύο αναβάτες της μοτοσικλέτας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Οι τραγικοί γονείς ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και έσπευσαν στο νοσοκομείο, όπου ο θάνατος των παιδιών τους επιβεβαιώθηκε και από τα χείλη των γιατρών. 

Πηγή: patrastimes.gr, thebest.gr

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ