Παπανδρέου στο CNBC: "Να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και οι δύο πλευρές και να συμφωνήσουν"

«Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και οι πολιτικοί της χώρας, μαζί με τους πιστωτές, πρέπει να κατεβάσουν τις απαιτήσεις τους και να συμφωνήσουν» είπε σε συνέντευξη στο CNBC.

«Φαίνεται πως μια ακόμη μια φορά είμαστε κοντά στο χείλος της καταστροφής και θα είναι πραγματικά κρίμα αν οι συζητήσεις αποτύχουν. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες έχουν θυσιαστεί. Η ανεργία είναι πολύ υψηλή και όλα αυτά για μείνουμε στο ευρώ, να έχουμε μια κάποια πρόσβαση στις αγορές και να επιστρέψουμε στο δρόμο της ανάπτυξης. Επομένως, πιστεύω πως αυτό που χρειαζόμαστε είναι και οι δύο πλευρές να κατευνάσουν τα πνεύματα και να δουλέψουν για ένα συμβιβασμό, έναν έντιμο συμβιβασμό έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση και να προχωρήσουμε μπροστά σε μια βιώσιμη λύση. Πρέπει και οι δύο πλευρές να δείξουν ευελιξία», αναφέρει ο πρώην Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε στο CNBC πως ένα Grexit θα ήταν μεγάλο λάθος, γι' αυτό και πρέπει να υπάρξει συμφωνία για να αποφευχθεί αυτή η πιθανότητα. "Το 70% των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ. Δεν έδωσαν εντολή στην παρούσα κυβέρνηση για να αποχωρήσει από το ευρώ ή να κηρύξει χρεοκοπία. Μπορεί, σε κάποια φάση, να χειροκρότησαν τη σκληρή στάση της κυβέρνησης έναντι των δανειστών, αλλά στο τέλος επιθυμούν μια συμφωνία", συμπλήρωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ