Τα γενέθλια της Θεοδώρας: 32 έγινε η ηθοποιός - κόρη του τέως Κων/ νου - Τι λέει για τη νονά της Βασίλισσα Ελισάβετ

Τα 32α της γενέθλια γιόρτασε η πριγκίπισσα Θεοδώρα, το τέταρτο από τα πέντε παιδιά του βασιλιά Κωνσταντίνου και της βασίλισσας Άννας-Μαρίας. 

 

Η Θεοδώρα γεννήθηκε στις 09 Ιουνίου 1983 στο Λονδίνο και νονά της είναι η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Εκείνη με τη σειρά της έχει βαπτίσει το τρίτο παιδί του αδελφού της πρίγκιπα Παύλου, τον Αχιλλέα-Ανδρέα. Για να την καθησυχάσει μάλιστα στην κολυμπήθρα όταν έκλαιγε στην βάπτισή της, η βασίλισσα Ελισάβετ της χάιδευε στοργικά το μέτωπο κι εκείνη μόλις ένοιωθε το ζεστό χάδι σταματούσε. 

Η πριγκίπισσα Θεοδώρα μεγάλωσε στο Χάμστεντ του Λονδίνου, όπου έμενε η βασιλική οικογένεια, και έκανε παρέα με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρρυ, αφού ο βασιλεύς Κωνσταντίνος είχε βαπτίσει τον Ουίλιαμ και η πριγκίπισσα Νταϊάνα τον μικρότερο αδελφό της πρίγκιπα Φίλιππο. Η Θεοδώρα που κάνει θεατρική και κινηματογραφική καριέρα με το όνομα «Θεοδώρα Ελλάς – Theodora Greece» μιλά ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Την αρχική της εκπαίδευση την δέχτηκε φοιτώντας στο Ελληνικό Κολέγιο του Λονδίνου. Έχει σπουδάσει τέσσερα χρόνια στο Πανεπιστήμιο Brown και κέρδισε το Βραβείο Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου για την άψογη υποκριτική της. Έχει επίσης κι άλλο ένα σπουδαίο ταλέντο, μια υπέροχη φωνή σοπράνο.

Το πάθος της για το θέατρο το ανακάλυψε μαθήτρια ακόμη στο Woldingham School του Σάρεϊ, όπου η πριγκίπισσα έπαιξε σε πολλές παραστάσεις. «Μικρή ήμουν πολύ ντροπαλή, θυμάται, έτσι άρχισα να λαμβάνω μέρος σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις, γιατί πίστευα ότι θα με έβγαζαν απ′ το….καβούκι μου. Πράγμα το οποίο και συνέβη».Οι γονείς της δεν έχαναν καμία παράσταση, ιδίως ο μπαμπάς της, ενώ η νονά της βασίλισσα Ελισάβετ την ενθάρρυνε να ακολουθήσει το όνειρό της. «Οι γονείς μου με στήριξαν 100% στις επιλογές μου, λέει η πριγκίπισσα, προσπάθησα όμως να μένω όσο ανώνυμη γινόταν στις οντισιόν, γιατί ήθελα να πάρω το ρόλο, μόνον αν το άξιζα. Καμιά φορά μάλιστα, έλεγα πως είμαι και Αμερικανίδα, γι′ αυτό και υιοθέτησα το όνομα Θεοδώρα Ελλάς για να είναι ουδέτερο» και συμπληρώνει «Ο πατέρας μου είναι παθιασμένος με το θέατρο και μου αρέσει αυτό. Για την ακρίβεια, εξακολουθεί να θυμάται αποσπάσματα από θεατρικές παραστάσεις που είχε παίξει στο γυμνάσιο».Μετά το Πανεπιστήμιο, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της στο Χόλλυγουντ κι έφυγε για το Λος Άντζελες.

Όταν της έδωσαν το ρόλο στο «Τόλμη και γοητεία», εμφανιζόταν ως γραμματέας του Μπιλ Σπένσερ, την είχαμε δει και στην Ελλάδα όταν μεταδιδόταν από την ΕΤ3 η σειρά, όμως άρεσε τόσο στους παραγωγούς που την «έκλεισαν» και για άλλα επεισόδια. Η Θεοδώρα, επισκέφθηκε το Λος Άντζελες πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια, όταν θέλησε να δει από κοντά πώς ζούσε τότε ο αδελφός της πρίγκιπας Παύλος. Έμεινε εκεί για λίγο καιρό και αυτό που έχει να θυμάται είναι πως μέσα σε δύο εβδομάδες έκανε ό,τι δεν είχε κάνει έξι μήνες στο Λονδίνο. Εκτοτε, δύσκολα ανταλλάσσει την Πόλη των Αγγέλων με κάποιο άλλο μόνιμο τόπο διαμονής. Εκτός εάν πρόκειται για την Ελλάδα.

Σε πρόσφατη συνέντευξη τη ρώτησαν αν φαντάζεται τη βασίλισσα νονά της να κάθεται και να παρακολουθεί με τις παντόφλες της και με μπισκότα δίπλα της το σήριαλ, η Θεοδώρα απάντησε: «Μολονότι αυτή είναι μια πολύ ωραία εικόνα, αφ′ ενός η σειρά δεν προβάλλεται στην Αγγλία κι αφ′ ετέρου δεν νομίζω ότι της αρέσουν αυτού του είδους τα μελό. Ίσως πρέπει να της πάω μερικές κασέτες για να με δει. Με τη νονά μου συναντιόμαστε μια φορά το χρόνο, τώρα που μένω πια στο Λος Άντζελες κι εκείνη είναι συνεχώς απασχολημένη. Όμως μιλάμε συχνά, ενδιαφέρεται πολύ για το τι κάνω και με συμβουλεύει. Εμένα με εμπνέει και την αγαπώ αυτή τη γυναίκα γιατί είναι αξιοπρεπής, δυναμική, στωική ακούραστη, έχει χιούμορ και, όπως όλες οι καλές νονές, μου κάνει πάντα πολύ όμορφα δώρα».

Πέρα από τη συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά ″Τόλμη και γοητεία″, η Θεοδώρα έχει εμφανιστεί στις ταινίες ″Where Did You Sleep Last Night″, ″Nevan Saunders” Quest for Fame: A Documentary by Kip Griffen″, ″The Lightkeepers″, «Little Boy» και επίσης σε πολλά θεατρικά έργα, ένα από αυτά το ″Dying city″. Μάλιστα, κέρδισε και το βραβείο ″Fine Arts Award for Acting″ για το υποκριτικό ταλέντο της. «Θέλω να πρωταγωνιστήσω κάποια μέρα σε αξιόλογες ταινίες» λέει η Θεοδώρα, ενώ ονειρεύεται κάποια στιγμή στο μέλλον να αξιωθεί τη μεγαλύτερη τιμή της τέχνης της, να κρατήσει στα χέρια της τον χρυσό κύριο….Όσκαρ. Και τότε σίγουρα η βασίλισσα-νονά της, αυτή την τελετή θα την παρακολουθήσει από την τηλεόραση, δεν θα τη χάσει με τίποτα. Γιατί όχι;

 

Λαμβάνει μέρος όμως και σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σε πολλές που διοργανώνουν ελληνικοί σύλλογοι στη Νέα Υόρκη, ή στο L.A. , όπως σε μία που είχαν διοργανώσει Έλληνες καλλιτέχνες της Αμερικής όπως η Νία Βαρντάλος, η Μελίνα Κανακαρίδης κ. ά. και συμμετείχε και η βασίλισσα Άννα-Μαρία. Η 32άχρονη πριγκίπισσα Θεοδώρα διαθέτει ταλέντο, εντυπωσιακή εμφάνιση με το 1.78 ύψος της, αγάπη για τη δουλειά της και πάνω απ όλα επιμονή για να πετύχει. Για την καθημερινότητα της στο Λος Άντζελες, όπου έχει εγκατασταθεί από τον Απρίλιο του 2010, η Θεοδώρα αποκαλύπτει σε συνέντευξη της: «Τρεις φορές την εβδομάδα προσπαθώ να περνάω οντισιόν κινηματογραφικών και θεατρικών παραγωγών. Όταν είμαι σπίτι στέλνω βιογραφικά από τον υπολογιστή μου σε παραγωγές που με ενδιαφέρουν. Αν έρθει η τυχερή μου μέρα, καταφέρνω να περάσω από οντισιόν.» Παρόλο που θα μπορούσε να ζήσει οπουδήποτε θέλει, η πριγκίπισσα Θεοδώρα αρνείται να χρησιμοποιήσει χρήματα της οικογένειας της. «Το διαμέρισμά μου μόνο πολυτελές δεν είναι», εξηγώντας πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί την αντίδραση της νονάς της, βασίλισσας Ελισάβετ, εάν μάθαινε πως ζούσε σε ένα διαμέρισμα του Λος Άντζελες με συγκατοίκους και αρουραίους! «Ο μπαμπάς μου φρίκαρε όταν το ανακάλυψε! Περιττό να πω πως όταν με επισκέφθηκαν οι γονείς μου, έμειναν σε ξενοδοχείο.»

«Θέλω να κάνω οικογένεια» τονίζει η Θεοδώρα και πως μελλοντικά στα σχέδια της είναι η προσωπική της ευτυχία. «Όπως κάθε γυναίκα, ονειρεύομαι κι εγώ τον γοητευτικό πρίγκιπα μου, με την μεταφορική έννοια της λέξης», λέει η μικρή κόρη του βασιλιά Κωνσταντίνου, η οποία έχει καταφέρει να κρατήσει μέχρι σήμερα την προσωπική της ζωή μακριά από την δημοσιότητα. «Νομίζω ότι η οικογένεια μου είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός μου. Δεν υπάρχει αμφιβολία», δηλώνει και δεν κρύβει το δέσιμο που έχει με τα αδέλφια της και τους γονείς της. 

«Στο τελευταίο έτος του κολεγίου έπρεπε να γράψω έναν δραματικό μονόλογο. Έγραψα λοιπόν για την πρώτη μου επίσκεψη στην Ελλάδα, για το πώς αντιμετώπισαν τα αλλά μέλη της οικογενείας μου το γεγονός. Κατέληξα λοιπόν τότε στο συμπέρασμα ότι το σπίτι σου είναι εκεί που βρίσκεται η οικογένεια σου».Στην ερώτηση για το ποιες είναι οι ευτυχισμένες στιγμές της ζωής της μέχρι σήμερα, η πριγκίπισσα Θεοδώρα χωρίς περιστροφές αποκαλύπτει: «οι καλύτερες στιγμές της ζωής μου είναι σίγουρα εκείνες που έχω περάσει με την οικογένεια μου, όταν συγκεντρωνόμασταν όλοι μαζί, ειδικά στις καλοκαιρινές διακοπές».

Πηγή: royalchronicles.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ