Τραγικό συμβάν στην Κίνα: 4 ανήλικα αδέρφια αυτοκτόνησαν μετά από την εγκατάλειψη των γονιών τους

Ένα σοκαριστικό συμβάν διερευνά η κινεζική αστυνομία, το οποίο έλαβε χώρα σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Μπίτζιε, μία από τις φτωχότερες περιοχές της Κίνας.

Τέσσερα αδέρφια, ηλικίας από πέντε έως δεκατριών ετών, βρέθηκαν νεκρά την Τετάρτη το βράδυ στο σπίτι τους από δηλητηρίαση που φαίνεται να προκλήθηκε από εκούσια κατάποση παρασιτοκτόνου. Τα τέσσερα παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο όμως οι προσπάθειες των διασωστών να τα επαναφέρουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες και διαπιστώθηκε και επίσημα ο θάνατός τους. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η μητέρα των παιδιών τα είχε εγκαταλείψει πριν από τρία χρόνια και ο πατέρας τους είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη για να βρει δουλειά. Τα τέσσερα παιδιά είχαν σταματήσει να πηγαίνουν σχολείο πριν από περίπου ένα μήνα και επιβίωναν τρώγοντας καλαμποκάλευρο από τη σοδειά της περασμένης χρονιάς.

Περιστατικά σαν αυτό είναι αρκετά συνηθισμένα στις φτωχότερες περιοχές της Κίνας, ιδίως στην επαρχία, όπου αρκετά παιδιά εγκαταλείπονται από τους γονείς τους σε πολύ μικρή ηλικία. Η φτώχεια, η μοναξιά και η εξαθλίωση τα καθιστούν ιδιαίτερα ευάλωτα σε ανθρώπους που θέλουν να τα εκμεταλλευτούν αλλά και στην δική τους απελπισία, που τα εξωθεί σε αυτοκαταστροφικές πράξεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ