Οι ταινίες της εβδομάδας, με την Γαλλική κομμωδία να ξεχωρίζει αλλά και βαριά ονόματα: Χόφμαν & Πιρς Μπρόσναν καλοκαιρινοί

Πέμπτη σήμερα και είναι η ημέρα του cinema. 5+1 προτάσεις για να περάσεις καλά με την παρέα σου. 

Οι ταινίες της εβδομάδας

''Jurassic World''

Είκοσι δύο χρόνια μετά την πρώτη ταινία «Jurassic Park» η τέταρτη, τρισδιάστατη ταινία της σειράς κάνει θαρραλέο restart, έχοντας νέους πρωταγωνιστές & σκηνοθέτη, οπτικά εφέ αιχμής και εικαστικό όραμα που ξεπερνάει τα όρια του είδους. Το  Jurassic World, του Κόλιν Τρέβοροου, με τους Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Τζούντι Γκριρ, πρόκειται για μια ταινία περιπέτειας και φαντασίας, 2015, ΗΠΑ, 124’

Υπόθεση: Έχουν περάσει 20 και βάλε χρόνια από την καταστροφή του «Jurassic Park» και ενώ το σίκουελ έχει πετάξει για τα καλά προς ένα μέλλον όπου η τεχνολογία συγκρατεί υπό έλεγχο το επικίνδυνο περιεχόμενο του πάρκου, βυθίζει την άγκυρα στο παρελθόν εκεί που πρέπει: στην cult μπλούζα του «Park» που φορά ένας υπάλληλος, στο Ιντιάνα Τζόουνς φωτοστέφανο γύρω από τον πρωταγωνιστή Κρις Πρατ, στον βγαλμένο από τα 80s χολιγουντιανό έρωτά του με την Μπράις Ντάλας Χάουαρντ (την οποία φιλά όταν εκείνη τον σώζει), στον αιώνιο τρόμο απέναντι στο απρόβλεπτο, στην τρεχάλα απ’ αυτό και τις καλοδουλεμένες ενέσεις comic relief.

"Οικογένεια Μπελιέ" (La famille Bélier)

Η νέα δημιουργία του Éric Lartigau, "Οικογένεια Μπελιέ" (La famille Bélier), αποτελεί την επίσημη ταινία έναρξης του 16ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος.Με τους Καρίν Βιάρ, Φρανσουά Νταμιάν, Λουάν Εμερά. Το είδος είναι Κομεντί του 2014, Γαλλία/Βέλγιο, 106’.

Υπόθεση: Η μεγαλύτερη περσινή εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία. Στην οικογένεια Μπελιέ, εκτός της Πόλα, κανείς δεν μιλά. Οταν εκείνη ανακαλύψει ότι διαθέτει μια υπέροχη φωνή, πρέπει να πείσει τους γονείς της να την αφήσουν να πάρει μέρος σε διαγωνισμό τραγουδιού στο Παρίσι.

 «Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη»

Ο Ελβετός σκηνοθέτης του διάσημου ντοκιμαντέρ «Ένα Τραγούδι για τον Αργύρη»,περιγράφει τη σφαγή του Διστόμου και θίγει θαρραλέα το θέμα των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων. Ένα ντοκιμαντέρ το οποίο παραμένει επίκαιρο και ιδιαίτερα συγκινητικό.  2006, Ελβετία, 105’.

Υπόθεση: Επανέκδοση του αξιοπρεπούς, συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ του Στέφαν Χάουπτ για τον επιζώντα της σφαγής του Διστόμου, Αργύρη Σφουντούρη, με αφορμή την επέτειο της τραγικής αυτής μέρας (10η Ιουνίου 1944).

''Σε ξένα παπούτσια - The Cobbler''

Επίσης θα συνεχίσουμε με το Σε ξένα παπούτσια / The Cobbler, του Τόμας ΜακΚάρθι, με τους Ανταμ Σάντλερ, Ντάστιν Χόφμαν, Νταν Στίβενς. Είναι ένα παιχνίδι που στην αρχή φαίνεται διασκεδαστικό, γρήγορα όμως εξελίσσεται σε θανάσιμα επικίνδυνο. Το είδος της είναι Κωμωδία του 2014, ΗΠΑ, 99’.

Υπόθεση: Πρόκειται για έναν υποδηματοποιό που ανακαλύπτει μια μαγική μηχανή με την οποία μπορεί να πάρει τη μορφή όποιου θέλει, αρκεί να φορέσει τα παπούτσια του.

''Η Καταδίωξη σε δύο ηπείρους - Survivor''

Η Καταδίωξη σε δύο ηπείρους / Survivor, είναι ένα θρίλερ διασκεδαστικό και ακανθώδες, με αναφορές στην ένδοξη ιστορία του κινηματογραφικού αυτού είδους. Του Τζέιμς ΜακΤιγκ είναι μια πρωτότυπη ταινία στην οποία παίζουν, η Μίλα Γιόβοβιτς και ο Πιρς Μπρόσναν. Είναι περιπέτεια, του 2015, ΗΠΑ/Μ. Βρετανία, 96’.

Υπόθεση: Η Μίλα Γιόβοβιτς σε ρόλο γυναικείου «Φυγά», που ως υπάλληλος της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο τρέχει για να σώσει τη ζωή της και να καθαρίσει το όνομά της. Ο Πιρς Μπρόσναν σε ρόλο κακού.

''Διακοπές στη Βενετία - Summertime''

Last but not least  Διακοπές στη Βενετία / Summertime του Ντέιβιντ Λιν, βασισμένη στο θεατρικό του Άρθουρ Λόρεντς με τίτλο The Time of the Cuckoo, με τους Κάθριν Χέπμπορν και Ροσάνο Μπράτσι, είναι μια Ρομαντική ταινία του 1955, Μ. Βρετανία/ΗΠΑ, 100’.

Υπόθεση:  Σε μια ρομαντική κομεντί των 50s, το «Διακοπές στη Βενετία», όπου η 50χρονη Κάθριν Χέπμπορν ανακαλύπτει τον έρωτα στο πρόσωπο του Ιταλού Ροσάνο Μπράτσι, αναδεικνύεται η βαθιά θλίψη (όπως την κουβαλά η Χέπμπορν βασικά), η οποία δεν είθισται να συνοδεύει την αλαφράδα του είδους. Η συνήθης αφέλεια όμως είναι εκεί για να επαναφέρει την ισορροπία  και τη γοητεία.

Καλή σας απόλαυση

Επιμέλεια: Λίλη Αγγελοπούλου 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ