Good News: Ζωγράφοι τοπίων από όλο τον κόσμο στήνουν τα καβαλέτα τους στη Σέριφο - Ένα νησί - γκαλερί‏

Για δεύτερη συνεχή χρονιά μια ομάδα τοπιογράφων από όλο τον κόσμο βρίσκονται μέχρι τις 14 Ιουνίου στη Σέριφο για να ζωγραφίσουν το νησί ο καθένας με τη δική του οπτική.

Θα ανοίξουν τα καβαλέτα τους και τις μπογιές τους, θα στερεώσουν καλά τους καμβάδες τους και θα προσπαθήσουν κάτω από τον ήλιο να απεικονίσουν τα στοιχεία και τα χρώματα του νησιού.

Η ώχρα, το σκούρο μπλε της θάλασσας, το άσπρο των σπιτιών, το πράσινο της συκιάς, ο αέρας, οι άνθρωποι του νησιού, τα καΐκια, το πρωινό και απογευματινό φως των Κυκλάδων, τα κύματα και η σύγκρουσή τους με τους βράχους είναι στοιχεία που γοητεύουν τους τοπιογράφους των Κυκλάδων ανά τους αιώνες. 

Αν βρεθείτε στο νησί μέχρι τις 14 Ιουνίου θα τους δείτε σε διαφορετικά σημεία να ζωγραφίζουν. Επισκέπτονται διαφορετικό σημείο κάθε μέρα και προσπαθούν να μεταφέρουν τη μαγεία του και την ομορφιά του στον καμβά. Συνήθως, λόγω αέρα, δουλεύουν σε μικρά τελάρα με λάδια ή ακριλικά. 

Αργότερα σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Σερίφου θα γίνει έκθεση ζωγραφικής με κάποια από τα έργα τους.

Η δεύτερη συνάντηση νεοεμπρεσιονιστών ζωγράφων στη Σέριφο διοργανώνεται από τους Λέον Χολμς, Δημήτρη Βογιατζόγλου και Μάικλ Ρίτσαρντσον.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ