Σιλβί Γκιλέμ: Την Τετάρτη έδωσε την τελευταία της παράσταση στην Αθήνα η μεγάλη μπαλαρίνα

Με μια τεράστια παγκόσμια περιοδεία η οποία θα κορυφωθεί τον Δεκέμβριο του 2015, η Γκιλέμ χόρεψε αγαπημένα της κομμάτια από μεγάλους χορογράφους σε διάφορες πόλεις του κόσμου και η Ελλάδα ήταν μέσα στο πρόγραμμά της. 

Για μια ακόμη φορά το αθηναϊκό κοινό απόλαυσε σε ένα κατάμεστο Ηρώδειο την μοναδική μπαλαρίνα, αφού και οι δύο εμφανίσεις της είχαν γίνει "sold out". Το πρόγραμμα της περιοδείας της έχει τίτλο "Life in progress. Ξεχώρισε το ντουέτο της,  "Here & After" , το οποίο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην Ελλάδα και το οποίο χόρεψε με την Emanuela Montanari. Η μοναδική εκφραστική τεχνική καθιστά την Γκιλέμ μια βιρτουόζα της κίνησης, που μπορεί να «εξαφανίσει» στα 50 της  οποιονδήποτε επί σκηνής. Και τα τέσσερα έργα που παρουσιάζει είναι σύγχρονων χορογράφων, δύο ειδικές αναθέσεις, νέα μονοπάτια ακόμα και στο τέλος. Εκτός από το πάθος της για το μπαλέτο, η αγάπη της για το περιβάλλον είναι γνωστή και η μεγάλη χορεύτρια θα αφοσιωθεί πιθανώς στον ακτιβισμό, με μεγαλύτερο πάθος.

 

 

Πολλοί ήταν εκείνοι που έδωσαν το "παρών", με εξέχουσα παρουσία τον υπουργό Πολιτισμού Νίκο Ξυδάκη,  ο οποίος φαίνεται πως είναι φανατικός οπαδός της Γαλλίδας, καθώς δεν δίστασε να αναρτήσει στο λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφία με τη μεγάλη χορεύτρια, γράφοντας "Συλβί Γκιλλέμ. Μετά την τελευταία της παράσταση στην Αθήνα". Δίπλα του η Ρένα Δούρου, με την οποία διατηρούν ιδιαίτερα καλές σχέσεις και λόγω του συμβούλου του υπουργού, Παναγιώτη Δούρου, αδερφού της περιφερειάρχη.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ