Ένα γράμμα στον Αη Βασίλη για τα παιδιά και τους εφήβους με νοητική υστέρηση

Ένα φιλανθρωπικό δείπνο με σκοπό την ενίσχυση του «Ιδρύματος Θεοτόκος», οργανώθηκε  πριν  λίγες μέρες  από την ανθρωπιστική οργάνωση  LifeLine Hellas. 45 χρόνια λειτουργεί το «Ίδρυμα Θεοτόκος» με αποστολή την συνεχή βελτίωση μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις.

Ένα φιλανθρωπικό δείπνο με σκοπό την ενίσχυση του «Ιδρύματος Θεοτόκος», οργανώθηκε από την ανθρωπιστική οργάνωση Life Line Hellas. 45 χρόνια λειτουργεί το «Ίδρυμα Θεοτόκος» με αποστολή την συνεχή βελτίωση μέσα από καινοτόμες προσεγγίσεις και εξειδικευμένα προγράμματα της προετοιμασίας των παιδιών και των νέων με νοητική υστέρηση να μάθουν να ζουν, να εργάζονται και να συμμετέχουν στην καθημερινή ζωή.



Η «Θεοτόκος» από το 1963 που λειτουργεί έχει βοηθήσει στην καλυτέρευση της ζωής των νέων αυτών και των οικογενειών τους μέσα από ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, παιδοψυχιάτρους , ώστε από πολύ νωρίς να αναπτύξουν δεξιότητες, τη σκέψη τους και την λογική κατανόηση του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με παιχνίδι και μάθηση
.
Τη φιλανθρωπική βραδιά για την ενίσχυση του «Ιδρύματος Θεοτόκος» παρουσίασε ο Αλέξης Κωστάλας, ενώ η γνωστή καλλιτέχνις Νίνα Λοτσάρη ερμήνευσε τα τραγούδια της.

Ο Πρόεδρος της Life Line Hellas Ζήσης Μπουκουβάλας ευχαρίστησε στην ομιλία του όλους όσοι συνέβαλαν στην στήριξη του «Ιδρύματος Θεοτόκος» και μ’ αυτό τον τρόπο, είπε χαρακτηριστικά «Εμψυχώνουμε τα παιδιά αυτά και τα αγκαλιάζουμε για να νοιώθουν ότι ανήκουν στην ίδια κοινότητα ενώ αυξάνουμε το αίσθημα της ελπίδας και των ίσων ευκαιριών σε όλα τα άτομα με νοητική υστέρηση» .
Εκ μέρους του «Ιδρύματος Θεοτόκος» μίλησε ο Αντιπρόεδρός του Δρ. Ιωάννης Παπαδάτος, ο οποίος ευχαρίστησε τους παρισταμένους γιατί όπως είπε είναι κρίμα οι νέοι με νοητική υστέρηση και οι οικογένειές τους να στερηθούν των υπηρεσιών που προσφέρει το ίδρυμα λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα. Βασική μας αξία είπε τέλος είναι ο σεβασμός στα δικαιώματα, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στην προσωπική ζωή αυτών των παιδιών, η μέριμνα μας για την κοινωνική προσαρμογή και την επαγγελματικής τους κατάρτιση.

Κάτω: Ο Πρόεδρος της LifeLine Hellas Ζήσης Μπουκουβάλας και η σύζυγός του μέλος του Δ.Σ. Άλκηστις Πρίνου και ο Αντιπρόεδρός του Ιδρύματος Θεοτόκος  Δρ. Ιωάννης Παπαδάτος με τη σύζυγό του.

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}  


Κάτω: Ο κάπτεν  Παναγιώτης  Τσάκος με την Αικατερίνη και τον Αλέξανδρο της Σερβίαςιδρυτές της Διεθνούς ανθρωπιστικής οργ.LifeLine




Κάτω: Ο γλύπτης Νίκος Φλώρος  & η  μέτζο σοπράνο Ματίνα Ζώτου




Κάτω: η Νίνα Λοτσάρη καλλιτέχνις



Πληροφορίες για το Ίδρυμα «ΘΕΟΤΟΚΟΣ» εάν θέλετε να γίνετε μέλη: www.theotokos.gr

Για πληροφορίες παρακαλώ καλέστε:

Κέντρο ΘΕΟΤΟΚΟΣ
Θεοτόκου 2 - Ίλιον 131 22 - Αθήνα
Τηλ: +30 210 23 85 416 - ΦΑΞ: +30 210 23 14 888
E-Mail: theotokos@theotokos.gr

Αιτήσεις εισδοχής:  +30 210 23 14 332 - 30 210 23 11 078
Δωρεές: +30 210 23 11 070

Εθελοντισμός: Κα Παπαντωνοπούλου Τζίν, +30 210 23 85 416, Ε-mail: jpsyserv@theotokos.gr

Παραγγελίες & Αγορές έργων από τα Εργαστήρια κατάρτισης: +30 210 23 14 970 - +30 210 23 14 345

Παραγγελίες & Αγορές Χριστουγεννιάτικων - Πασχαλινών καρτών: +30 210 21 37 411 - www.charitycards.gr 


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ