13χρονη αυτοκτόνησε, επειδή την κούρεψε ο πατέρας της για να την συνετίσει

Δημόσια φρίκη προκαλεί η καταγραφή και η δημοσίευση του συμβάντος του αδικοχαμένου κοριτσιού από την Τακόμα των ΗΠΑ.

Η 13χρονη λίγες μέρες πριν βάλει τέλος στη ζωή της είχε τιμωρηθεί από τον πατέρα της, για κάποια πράξη της, που εκείνος δεν ενέκρινε και που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή από την αστυνομία. 
Η τιμωρία του πατέρα ήταν να κόψει τα μαλλιά της κοπέλας και να βιντεοσκοπήσει τη  σκηνή , προκειμένου να πείσει την κόρη του να συμμορφωθεί. Το βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω τρίτου ατόμου, στοιχεία του οποίου δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστά.


Η τοπική κοινωνία καταδικάζει την πράξη του πατέρα και την ανάρτηση του βίντεο που ήταν η αφορμή σύμφωνα με τα λεγόμενά τους για να οδηγηθεί η μικρή κοπέλα στον θάνατο. Η αστυνομία ωστόσο έχει αντίθετη άποψη και συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να ανακαλύψει τους βαθύτερους λόγους της αυτοκτονίας.

Μερικές ημέρες πριν την αυτοκτονία της, η 13χρονη είχε τιμωρηθεί από τον πατέρα της, Jef Laxamana, για κάποια πράξη της, που εκείνος δεν ενέκρινε και που ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή από την αστυνομία. Ο πατέρας της μαθήτριας της έκοψε τα μαλλιά για να την συνετίσει και κατέγραψε σε βίντεο την σκηνή ενώ τρίτο άτομο, που δεν έχει κατονομαστεί, ανέβασε το βίντεο στο διαδίκτυο.

Παρόλο που η τοπική κοινωνία θεωρεί ότι το προσβλητικό για την μαθήτρια βίντεο, που τώρα έχει κατέβει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την «έσπρωξε» στην αυτοκτονία, η αστυνομία, που ακόμα διεξάγει έρευνα για το θλιβερό περιστατικό, έχει αντίθετη άποψη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκπροσώπου τοπικού αστυνομικού τμήματος, Loretta Cool, ο πατέρας της νεαρής κοπέλας στην προσπάθειά του να συνετίσει την κόρη του και να την αποτρέψει από ενέργειες έβρισκαν τον ίδιο αντίθετο κούρεψε την κόρη του παρά τη θέλησή της.
Περαιτέρω αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πως η αυτοκτονία του κοριτσιού οφείλεται σε πληθώρα θεμάτων και δεν σχετίζεται αποκλειστικά με το επίμαχο βίντεο.

Στο μεταξύ ο τραγικός θάνατος της μαθήτριας έχει εγείρει θύελλα σχολιασμών και συζητήσεων στο διαδίκτυο σχετικά με την στάση των αυταρχικών γονιών απέναντι στα παιδιά τους αλλά και για τη νομιμότητα δημοσίευσης ιδιωτικών διενέξεων.

Από την άλλη συμμαθητές της 13χρονης δηλώνουν σοκαρισμένοι , με πολλούς από αυτούς να ανατρέχουν για βοήθεια σε τοπικές μονάδες ψυχικής υγείας.
Σύμβουλοι,κληρικοί και λοιποί αρμόδιοι φορείς έχουν λάβει μέτρα για την ψυχολογική υποστήριξη των συμμαθητών και του οικείου περιβάλλοντος του αδικοχαμένου κοριτσιού.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ