Κρήτη: 48χρονος & ο γιος του λήστεψαν, βίασαν και σκότωσαν 85χρονη - Η ποινή ;

Ο 48χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται ότι λήστεψε, βίασε και σκότωσε την 85χρονη Σοφία Κορναράκη στο χωριό Επισκοπή Ηράκλειου τον Μάρτιο του 2012 καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης.

Καταδικάστηκε 48χρονος για υπόθεση του 2012

Ο 48χρονος κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από κοινού - με τον γιο του που επίσης έχει καταδικασθεί - σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της ληστείας από κοινού και του βιασμού, χωρίς καμιά επιείκεια.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε σήμερα μετά από την έφεση που είχε καταθέσει ο κατηγορούμενος, με το δικαστήριο, όμως, να μη μειώνει ούτε κατά ημέρα την ποινή του.

Κατά την απολογία του στο Μικτό Ορκωτό, υποστήριξε ότι τόσο αυτός, όσο και ο γιος του ποτέ δεν μπήκαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και ότι η ομολογία τους ήταν αποτέλεσμα της βίας που άσκησαν σε βάρος τους οι αστυνομικοί.

Στα όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, αντέδρασε ο Εισαγγελέας της έδρας που μίλησε για κτηνωδία από την πλευρά των δραστών, σημειώνοντας με νόημα ότι «αν δει κάποιος τις φωτογραφίες του εγκλήματος θα πειστεί ότι δεν είναι ανθρώπινη πράξη».

Ακόμη ο Εισαγγελέας επεσήμανε πως «όσοι διαπράττουν τέτοια εγκλήματα δεν έχουν καμία σχέση με το ανθρώπινο είδος» και ζήτησε την καταδίκη του.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη για να διατηρηθεί η ποινή ισόβιας κάθειρξης, που είχε επιβληθεί στο δράστη και πρωτόδικα, για ανθρωποκτονία και 25 χρόνια κάθειρξη κατά συγχώνευση για τον βιασμό και της ληστείας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ