Ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με μεταμόσχευση κρανίου χαμογελά - Δείτε φωτό & βίντεο

Η πρώτη μερική μεταμόσχευση κρανίου και δέρματος στα ιατρικά χρονικά  είναι γεγονός, πραγματοποιήθηκε στο Τέξας και λήπτης ήταν ο 55χρονος Τζιμ Μπόιζεν από το Οστιν.

 

Ο Τζιμ, είχε προσβληθεί από μία σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου & οι θεραπείες ακτινοβολίας στις οποίες υποβαλλόταν  του δημιουργούσαν  μια ανοικτή πληγή στο κεφάλι του, η οποία δεν επουλωνόταν.

Την Πέμπτη, η ιατρική ομάδα του Huston Methodist Hospital ανακοίνωσε πως αντικατέστησαν την κορυφή του κρανίου και του τριχωτού της κεφαλής του Τζιμ, σε εγχείρηση διαρκείας 15 ωρών που έγινε στις 22 Μαΐου.

Παράλληλα, ο ασθενής υποβλήθηκε και σε μεταμόσχευση στο πάγκρεας και στο νεφρό, ώστε να αντιμετωπιστεί ο διαβήτης από τον οποίο πάσχει.

Ο Τζιμ αστειευόμενος δήλωσε πως «τώρα έχει περισσότερα μαλλιά από τότε που ήταν 21».

«Αυτό για μένα ήταν ένα μακρύ ταξίδι και είμαι τόσο ευγνώμων σε όλους τους ιατρούς που πραγματοποίησαν τις μεταμοσχεύσεις μου», ανέφερε, επιπλέον, και συνέχισε:

«Είμαι έκπληκτος με το πόσο καλά νιώθω και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να κάνω τα πράγματα που αγαπώ με τους ανθρώπους που αγαπώ».

Ο Dr. Michael Klebu από το Huston Methodist Hospital, τόνισε : «Ηταν μια πολύ περίπλοκη χειρουργική επέμβαση, διότι έπρεπε να μεταφυτευσουμε ιστούς χρησιμοποιώντας μικροχειρουργική».

«Φανταστείτε τη σύνδεση μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων με ράμματα περίπου στο μισό της διαμέτρου μιας ανθρώπινης τρίχας με τη βοήθεια ενός μικροσκόπιου».

Πηγή: hosted.ap.org

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ