Άρχισε πάλι η δική της Χρυσής Αυγής - Ακατάλληλη η αίθουσα επιμένει η Πρόεδρος

Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, η δίκη της Χρυσής Αυγής με το δήμο Κορυδαλλού να τελεί εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αλλαγή δικαστικής αίθουσας.

 

Από τις δέκα το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συγκέντρωση στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών από τον δήμο και φορείς του Κορυδαλλού αλλά και την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ). Η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοινωσή της επιρρίπτει ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, γιατί δεν ορίζει νέα συνάντηση με τον κ. Κασιμάτη, την ΠΟΕΣΥ και τους συνηγόρους της πολιτικής αγωγής. 

Την ίδια ώρα, κλειστά είναι τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται περιμετρικά των φυλακών, ενώ κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί σταθμοί. Οι δημοτικές υπηρεσίες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά.

Υπενθυμίζεται πως σε συνάντηση που είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης με φορείς του Κορυδαλλού και βουλευτές της Β' Πειραιά ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως έχει δρομολογηθεί η δημιουργία νέας αίθουσας στο Εφετείο που θα είναι έτοιμη στις αρχές Σεπτέμβρη 2015. Μάλιστα, ο κ. Παρασκευόπουλος δεν απέκλεισε και προτεινόμενες λύσεις για τις επόμενες συνεδριάσεις στο ενδιάμεσο διάστημα, εφόσον το ζητήσει η έδρα του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη έχει αποστείλει ήδη δυο επιστολές προς τον πρόεδρο των Εφετών, Δημήτρη Μόκα, στις οποίες αναφέρει την ακαταλληλότητα του χώρου και ζητά την μετακίνηση της δίκης σε άλλη αίθουσα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ