Αν δεν πας με το κύμα θα σε πάρει από κάτω του - Γράφει ο Π. Παπαδάτος

Οι Έλληνες εφοπλιστές επένδυσαν κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015 6.7 δις ευρώ για αγορές πλοίων και ως γνωστό κατέχουν και την πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία. 

Αντί λοιπόν οι πολιτικοί μας να παίρνουν μαθήματα από αυτό το παράδειγμα, όχι μόνο δεν θέλουν να μειώσουν το δημόσιο αλλά θέλουν να κρατήσουν ακόμη και το λιμάνι του Πειραιά υπό δημόσιο έλεγχο, ώστε να ασκούν την κρατικοδίαιτη συνδικαλιστική πολιτική τους.

Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν πείθει ότι σκοπεύει ή ότι μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε μία σύγχρονη δυτική ανταγωνιστική οικονομία. Εξ άλλου κανείς δεν μιλάει για βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος και προσέλκυση επενδύσεων. Και φυσικά δεν αποτελεί επένδυση, ο τρόπος με τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση πώλησε το Ελληνικό και κάποιους οργανισμούς, αλλά  σοβαρή αιτία ώστε να μην πλησιάζει κανένας επενδυτής τη χώρα μας. 

Δυστυχώς η διαφθορά δεν καλλιεργείται από τους «ολιγάρχες» ή από δήθεν μεγαλοσχήμονες κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, αλλά από τους κατά καιρούς διεφθαρμένους πολιτικούς μας οι οποίοι τους ανέχονται και οι οποίοι «φόρτωσαν» τη χώρα με ένα μη βιώσιμο χρέος. Είναι όμως παράλογο και άδικο να ζητάμε από άλλα κράτη να μας “χαρίσουν” το 50% του χρέους μας, ενώ θα μπορούσαμε να διεκδικούμε τη μετακύληση της εξόφλησής του σε 70 χρόνια, που ισοδυναμεί με 50% μείωσής του, χωρίς να αναγκάζονται οι δανειστές να διαγράφουν τις απαιτήσεις τους.

Ζούμε σε μια χώρα που κανείς δεν θέλει αύξηση ΦΠΑ, κανείς δεν θέλει να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, κανείς δεν θέλει να εκδίδει αποδείξεις, κανείς δεν θέλει να πληρώσει φόρο αλληλεγγύης, κανείς δεν θέλει να πάρει σύνταξη στα 67, κανείς δεν θέλει να απελευθερωθεί το επάγγελμά του, όλοι θέλουν να πληρώνουν οι «άλλοι», για όλα φταίνε οι «άλλοι» και αφού σήκωσαν όλοι τα λεφτά από τις τράπεζες κατηγορούν τους ευρωπαίους ότι φταίνε αυτοί που οι τράπεζες και η αγορά στέρεψε από ρευστό!

Δυστυχώς με τέτοια νοοτροπία η χώρα δεν μπορεί να πάει μπροστά. Ο κύριος Τσίπρας πρέπει να αφήσει πίσω του  τους ωραιοπαθείς και κυρίως τους τριτοκοσμικούς ανίδεους πολιτικούς που τον περιβάλλουν - και να προχωρήσει στην εκ θεμελίων αναδιάρθρωση της χώρας, της οποίας η παιδεία, η δικαιοσύνη και γενικότερα η λειτουργία του δημοσίου της είναι τρισάθλια.

Σημείωση

Περίπτωση Grexit και επιστροφή στη δραχμή, που ισοδυναμούν με εθνική καταστροφή, φυσικά δεν υπάρχει. Δυστυχώς όμως καλλιεργείται από κάποια ελληνικά μέσα, από την παραπαίουσα αντιπολίτευση και φυσικά κάποιους γραφικούς, αλλά επικίνδυνους πολιτικούς, που δεν αντιλαμβάνονται ότι αν δεν πας με το κύμα, στο τέλος θα σε πάρει από κάτω του. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ