Θρήνος στην κηδεία της οικογένειας Σαββόπουλου που δολοφονήθηκε άγρια - Τραγικές φιγούρες οι δύο κόρες

Πλήθος κόσμου συνέρευσε στον ορθόδοξο ναό της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον για να πει το τελευταίο αντίο στην οικογένεια των ομογενών που δολοφονήθηκε άγρια μέσα στο σπίτι τους μαζί με την 57χρονη οικιακή βοηθό στα μέσα Μαΐου.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο ναό για να αποτίσουν τον τελευταίο φόρο τιμής στον Σάββα Σαββόπουλο, τη σύζυγό του, Έιμι και το δεκάχρονο γιο τους, Φίλιπ.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, ακόμη και άγνωστοι γέμισαν ασφυκτικά την εκκλησία, ακόμη και στο υπόγειο του ναού. Μία απλή πολίτης, η Αντίνα Κρόφορντ δήλωσε συγκλονισμένη όταν άκουσε στις ειδήσεις το βάναυσο τρόπο που δολοφονήθηκε η οικογένεια και θέλησε να δώσει το «παρών» στην κηδεία. «Πώς μπόρεσε να κάνει κάποιος κάτι τέτοιο σε μία καλή οικογένεια;», διερωτήθηκε.

Η κηδεία δεν καλύφθηκε από μέσα ενημέρωσης, αλλά άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί τόνισαν ότι ήταν μία παραδοσιακή ελληνορθόδοξη τελετή που τελέστηκε στην αγγλική και την ελληνική γλώσα. Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, μαζί με τον εφημέριο της Αγίας Σοφίας.

Ο Ρόκο Μπελμόντε, επιχειρηματίας που συνεργαζόταν με τον Σάββα Σαββόπουλο, δήλωσε ότι ο κ.Δημήτριος τον μνημόνευσε ως έναν ταπεινό, δίκαιο και γεμάτο ενθουσιασμό άνθρωπο, που πρόσφερε στην κοινωνία. Για την Έιμι είπε ότι ήταν μία ανιδιοτελής και γενναιόδωρη γυναίκα, ενώ για τον μικρό Φίλιππο ότι «τού έκλεψαν τα όνειρα».

Τραγικές φιγούρες ήταν οι δύο κόρες της οικογένειας, η 19χρονη Άμπιγκεϊλ και η 17χρονη Κατερίνα που βρίσκονταν σε οικοτροφεία στο εξωτερικό την ημέρα της στυγερής δολοφονίας. Μετά την τελετή οι δύο κοπέλες μαζί με άλλα μέλη της οικογένειας στάθηκαν στα σκαλιά του ναού για τον τελευταίο αποχαιρετισμό.

Τα θύματα του αποτρόπαιου εγκλήματος έφεραν τραύματα από μαχαιριές, ενώ ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι έβαλαν φωτιά στην πολυτελή κατοικία, προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας όλα τα θύματα έφεραν τραύματα από μαχαιριές, ενώ ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι μετά το στυγερό έγκλημα, έβαλαν φωτιά στην πολυτελή κατοικία, προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους.

Γιαα την δολοφονία του Σαββόπουλου και της οικογένειάς του έχει συλληφθεί ο πρώην υπάλληλός του, Ντάρον Ντίλον Ουΐντ, του οποίου βρέθηκαν ίχνη του στην κόρα μιας πίτσας. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο συλληφθείς να είχε και συνεργούς.

Πηγή: washingtonpost.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ