Το μοιραίο όνομα Κένεντι: Νεκρός βρέθηκε ο Τσαρλς Κένεντι πρώην ηγέτης των Φιλελεύθερων

Πέθανε σε ηλικία 55 ετών στο σπίτι του στη Σκωτία ο Τσαρλς Κένεντι, ένας από τους πρώην ηγέτες των Φιλελεύθερων Δημοκρατών στη Βρετανία.

Ο Κένεντι - το κόμμα του οποίου κατατροπώθηκε στις βουλευτικές εκλογές τον περασμένο μήνα έπειτα από πενταετή παραμονή στην κυβέρνηση συνασπισμού του Συντηρητικού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον- ηγήθηκε των Φιλελεύθερων Δημοκρατών από το 1999 ως το 2006.

Ο Κένεντι, που πέθανε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ήταν παντρεμένος κι είχε έναν δεκάχρονο γιο. «Με τον πρώιμο θάνατο του Κένεντι η Βρετανία στερείται έναν από τους πιο χαρισματικούς πολιτικούς της γενιάς του», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Νικ Κλεγκ, ο πρώην ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές του Μαϊου.

Ο Κένεντι εξελέγη για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο το 1983 όταν επικράτησε ενός υπουργού της κυβέρνησης κι έγινε ο νεότερος βουλευτής εκείνη την εποχή. Στις εκλογές τον περασμένο μήνα έχασε την έδρα του από τους σκωτσέζους εθνικιστές.

Το 2005 οδήγησε τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες στην πιο επιτυχημένη τους εκλογική εμφάνιση των τελευταίων 80 ετών, αλλά αποσύρθηκε από την ηγεσία του κόμματος το 2006 έπειτα από θεραπεία στην οποία υποβλήθηκε για πρόβλημα με το αλκοόλ.

Παρότι έχασε την κοινοβουλευτική του έδρα, ο Κένεντι ήλπιζε να συμμετάσχει ενεργά στον «μεγάλο ευρωπαϊκό διάλογο που διαφαίνεται σήμερα», όπως περιέγραφε ο ίδιος το δημοψήφισμα για την ΕΕ που έχει υποσχεθεί να διενεργήσει ο πρωθυπουργός Κάμερον.

«Τα αμέσως επόμενα χρόνια στην πολιτική θα αφορούν δύο Ενώσεις: το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρ' όλες τις δύσκολες προκλήσεις που μας περιμένουν, η φωνή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών πρέπει και θα ακουστεί», έγραψε ο Κένεντι μετά την εκλογική του ήττα.

Πηγή: Independent.co.uk

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ