Πώς το bar Noel φέρνει τα Χριστούγεννα στο κέντρο της Αθήνας... μέσα στο καλοκαίρι

Το Noel είναι η νέα άφιξη στα μπαράκια της Κολοκοτρώνη που φιλοδοξεί να φέρει την γιορτινή ατμόσφαιρα, την τρυφερότητα και τη ζεστασιά των Χριστουγέννων όλο το χρόνο. 

 

Ο Μάιος είναι ο μήνας που ξεκινά η αποκέντρωση στα μπαράκια του κέντρου και ξεκινούν οι προετοιμασίες για τη νέα σεζόν. Αυτή την εποχή επέλεξε να κάνει την εμφάνισή του στην πόλη το Noel, ένα μπαρ που δεν κρύβει τη λατρεία του για τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα μπαρ εστιατόριο στο τέλος της Κολοκοτρώνη (αριθμός 59Β), η οποία με τέτοιες κινήσεις συνεχίζει να διατηρεί τα πρωτεία στη νυχτερινή Αθήνα.

Το Noel είναι ένα μπαρ εστιατόριο που στεγάζεται στη στοά Κουρτάκη, εκεί που βρισκόταν το Γκελ. Ιδιοκτήτες του είναι ο Χρήστος Ευκρατίδης, η Φανή Σπυριδάκη και ο Άρης Δούκας και φαίνεται ότι βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους για να παραδώσουν κάτι αληθινά ξεχωριστό. Τη διακόσμηση έχει επιμεληθεί ο Άλεξ Πετράκης και μπορούμε να πούμε ότι η δουλειά που έχει κάνει είναι εξαιρετική. Τα χρώματα που δεσπόζουν είναι το μπορντό και το χρυσό, δίνοντας μια νότα αναγεννησιακής πολυτέλειας. Είτε βρίσκεσαι σε κάποιον αναπαυτικό καναπέ στη στοά με θέα κλασικούς πίνακες ή προτιμήσεις την επιβλητική μπάρα, το βέβαιο είναι ότι θα αισθανθείς άνετα μέσα στην καλαισθησία που εκπέμπει ο χώρος.

Σήμα κατατεθέν του Noel είναι η λίστα με τα 21 cocktails σου, δια χειρός του γνωστού και μη εξαιρετέου Γιάννη Κοροβέση. Κάθε cocktail είναι φτιαγμένο με μεσογειακή αύρα και διαθέτει ένα προσωπικό στοιχείο ώστε να μπορεί να γίνει αγαπημένο σου. Γύρω του υπάρχει μια ομάδα από 14 bartenders που δουλεύουν παράλληλα και ως σερβιτόροι, με την ομάδα να εναλλάσσεται σε στυλ rotation. Με αυτό τον τρόπο σπάει ο τοίχος ανάμεσα στον μπάρμαν και τον πελάτη και μπορείς να παραγγείλεις το ποτό σου όπως το θες, χωρίς να χρειάζεται να χωθείς στην μπάρα και να ταλαιπωρηθείς μέχρι να γίνεις κατανοητός.

Από τον κατάλογο του Noel δε λείπει ούτε το φαγητό, με ένα μενού από τον σεφ Νίκο Θωμά να δίνει βάση στην ιταλική κουζίνα, με σαλάτες και πίτσες. Εξαιρετικοί και οι καφέδες της Taf που φτιάχνονται από τον barista, Δημήτρη Μπαϊγκούση.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και ένας πάνω όροφος, το Noel Etage, ειδικά διαμορφωμένος για να φιλοξενεί διάφορα events, από παρουσιάσεις βιβλίων μέχρι συναυλίες. Στόχος του Noel είναι να εξελιχθεί σε έναν πολυχώρο που θα αποτελεί σημείο συγκέντρωσης της εναλλακτικής Αθήνας. Και αυτή τη φορά δε μιλάμε για μια πρώην αποθήκη που βαφτίστηκε industrial χάριν κάποιας ευκαιριακής μόδας, αλλά για ένα ευχάριστο και καλόγουστα διακοσμημένο μέρος στο οποίο θες να πας και να πιεις το ποτό σου.

Όλη η συνέχεια εδώ - Clickatlife.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ